Ugrás a tartalomhoz

Lezárult a TDM projekt (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Számos turisztikai attrakcióval, vendégcsalogató eszközzel bővült településünk a most lezáruló, úgynevezett TDM pályázat révén. A projekt ünnepi zárórendezvényét június 26-án rendezték meg a Rózsa Étteremben.

A Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület két évvel ezelőtt nyerte el az  ÉMOP-2.3.1-as, a turisztikai desztinációs menedzsment kialakítását szolgáló pályázatot. A két éves projekt június 30-ával a végéhez ért. A TDM szervezet fő célja, hogy összehangolja a várost népszerűsítő reklámtevékenységeket, és így hatékonyabban csábítsák Mezőkövesdre a turistákat. Az egyesület 45 millió forintot nyert a pályázat kivitelezésére, a szervezet működtetésére, illetve a turisztikai attrakciók létrehozására. A két év során során számos újdonság valósult meg, amelyről a június 26-ai ünnepi közgyűlésen Kazárné Kalber Nikolett, az Idegenforgalmi Egyesület elnöke számolt be.

 

A projekt keretében hőmérős órákat, touch infokat, útjelző táblákat helyeztek el a város több pontján. Emellett kialakították, berendezték a TDM háttérirodát, egységesítették a település kiadványainak arculatát. Emellett beszereztek 10 faházat is, amely a városi rendezvényeken, valamint a nyári Matyó korzón, illetve az animációs programok során kap szerepet. GPS alapú elektronikus idegenvezető-készüléket is vásároltak, amelyeket a turisták új szolgáltatásként igénybe vehetnek. A program révén az elmúlt két esztendőben részt vett Mezőkövesd az Utazás kiállításokon is. Az Egyesület vásárolt egy háttérfalat, amely a település nevezetességeit, attrakcióit mutatja be. A szolgáltatások bővítése, az eszközök beszerzése mellett lengyel nyelvi, illetve ügyfélszolgálati képzésen is részt vettek a TDM szervezet tagjai. 



A pályázat elmúlt két évében is már érezhető volt annak kedvező hatása, hiszen az e révén nyílt új szolgáltatási lehetőségeket a turisták előszeretettel használták.
A projekt fenntartási ideje 5 év, így az Egyesület az elkövetkezendő esztendőkben is gondoskodik a pályázat ideje alatt bevállalt, népszerű programok, szolgáltatások megtartásáról.

Kapcsolódó hírek