Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés (vieóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Pályázatok benyújtásáról, támogatási kérelmek elbírálásáról döntött a képviselő-testület június 27-ei ülésén.

A Polgármesteri Tájékoztatót követően önkormányzati rendeleteket módosított a testület. Egyebek mellett technikai módosítást eszközöltek az Önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletében, illetve az önkormányzati lakások és a nem lakáscélú helyiségek bérletéről szóló rendeletben is. Emellett a jogi háttér változása miatt hatályon kívül helyezték a helyi autóbusz-közlekedésről szóló rendeletet, és megalkották az erre a tevékenységre vonatkozó, a Mezőkövesdi VG Zrt-vel kötendő szerződést.
Ezután megszüntető határozatot hozott a testület a Széchenyi István Szakképző Iskola tekintetében, hiszen a középfokú oktatási intézmény szeptember 1-jétől egyházi fenntartású lesz, és azután Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola néven fog tovább működni.
A gyermeklétszám csökkenése miatt jövőre néggyel kevesebb osztály indul a Széchenyi István Szakképző Iskolában, ezért a testület döntött arról, hogy három fővel csökkenti az iskola engedélyezett pedagógus létszámkeretét.
A grémium arról is határozott, hogy pályázatot nyújt be a Napközi-otthonos Óvoda fejlesztésére, valamint a közoktatási intézmények szerepbővítése, újszerű intézményi együttműködések kialakítására is.
A nyílt ülés utolsó harmadában pedig a Képviselő-testület idei munkatervét aktualizálták, illetve tárgyalták és elfogadták a Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást.

Kapcsolódó hírek