Ugrás a tartalomhoz

Görögország győzött Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Görögország csapata nyerte meg a „Játszd újra az EB-t”. A kispályás labdarúgótornát a  Zsóry Gyógy- és Strandfürdő támogatásával rendezték meg június 30-án.

A fürdőben megrendezett viadalt az Európa Bajnokság mintájára bonyolították le a szervezők. A 16 csapatot 4x4-es csoportokba osztották be, ahonnan csoportonként az első két helyezett jutott a legjobb 8 közé.
Az A jelű négyesben az EB mintáját „követték” a gárdák, ugyanis csak úgy, mint a kontinensbajnokságon, a mini EB-n is Csehország, illetve Görögország kvalifikálta magát a negyeddöntőbe. A csehek 7, a görögök 6 egységet gyűjtöttek, míg a tornától búcsúzó lengyelek 4 ponttal, az oroszok pedig három vereséggel fejezték be szereplésüket. A B csoport küzdelmeit óriási csatában Portugália nyerte meg 7 ponttal, a 4 pontos Hollandia, valamint az egyaránt 3 egységgel záró Dánia és Németország előtt.
A C csoport tagjai „EB formában” futballoztak, ugyanis a 7 pontos spanyolok mellett a 6 egységig jutó olaszok várhatták a negyeddöntős fellépést épp úgy, mint a kontinensviadalon. A horvátok 4 egységet, míg az írek 1 pontot szorgoskodtak össze a három összecsapáson.
A D jelű kvartettet magabiztos teljesítménnyel nyerték meg az ukránok, akik 7 ponttal végeztek a csoport első helyén, míg mellettük „Ibrahimovicsék” ünnepelhettek továbbjutást, miután 5 ponttal odaértek a 2. helyre. A 2 pontos franciák, valamint az 1 ponttal záró angolok elbúcsúztak a további küzdelmektől.

A csehek és a hollandok nem bírtak egymással az első negyeddöntőben, így a gól nélküli végeredmény után büntetők döntöttek a továbbjutásról. Az idegek párharcát a „narancsosok” bírták jobban és 2-0-ás sikerükkel bejutottak az elődöntőbe. A második negyeddöntőben Görögország „visszavágott” Portugáliának a kontinensviadalon elszenvedett vereségért és 2-0-ás győzelmüknek köszönhetően ők jutottak a legjobb négy közé a Zsóryban megrendezett viadalon. A Svédország- Spanyolország mérkőzés sima, 4-1-es skandináv győzelemmel zárult, míg az utolsó párharcban az ukránok nagy küzdelemben 2-1-re felülmúlták az azúrkékeket, azaz Olaszország válogatottját, így ők jutottak utolsóként az elődöntőbe. A finálé előszobájában elsőként Hollandia lépte át a küszöböt, mivel a svédek ellen 0-0-val végződött összecsapás után büntetőkkel 2-1-re jobbnak bizonyultak az északi alakulatnál. A másik elődöntő nem hozott izgalmakat Görögország alaposan helyben hagyta a jó erőkből álló ukránokat és egy 4-0-ás sikerrel lépett a döntőbe.
A finálé roppant izgalmasan alakult. A görögök viszonylag korán vezetést szereztek és sokáig aranyérmesnek tűntek, viszont a lefújás előtt nem sokkal ledolgozták hátrányukat a hollandok, így 1-1-es eredménnyel zárult a rendes játékidő. A büntetőpárbajban az első két sorozatban nem született gól, viszont a 3. párban mindkét csapat eredményes tudott lenni, így három kör után is döntetlenre állt a mérkőzés. A végső döntést a negyedik pár büntetői hozták meg, mivel a görögök góljára a hollandok nem tudtak válaszolni, így a dél-európai válogatott emelhette magasba a győztesnek járó kupát. A torna gólkirálya a Görögországot erősítő Gallik Gábor lett 8 találattal. A szervezők köszönetüket fejezik ki Vámos Zoltán fürdővezetőnek, illetve a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő vezetőinek, valamint munkatársainak a torna lebonyolításában nyújtott támogatásért.

Eredmények:

Lengyelország - Görögország 0-1
Oroszország - Csehország 1-4
Hollandia - Dánia 2-1
Németország - Portugália 1-2
Csehország - Lengyelország 0-0
Görögország - Oroszország 5-1
Dánia - Portugália 1-4
Hollandia - Németország 0-1
Görögország - Csehország 0-1
Lengyelország - Oroszország 2-0
Dánia - Németország 2-0
Portugália - Hollandia 0-0

A csoport:
Csehország 7 pont
Görögország 6 pont
Lengyelország 4 pont
Oroszország 0 pont

B csoport:
Portugália 7 pont
Hollandia 4 pont
Dánia 3 pont
Németország 3 pont

Spanyolország - Olaszország 4-2
Írország - Horvátország 0-1
Franciaország - Anglia 1-1
Ukrajna - Svédország 0-0
Olaszország - Horvátország 1-0
Spanyolország - Írország 1-1
Ukrajna - Franciaország 2-1
Svédország - Anglia 1-0
Horvátország - Spanyolország 1-2
Olaszország - Írország 2-1
Anglia - Ukrajna 0-2
Svédország - Franciaország 1-1

C csoport
Spanyolország 7 pont
Olaszország 6 pont
Horvátország 3 pont
Írország 1 pont

D csoport
Ukrajna 7 pont
Svédország 5 pont
Franciaország 2 pont
Anglia 1 pont

Negyeddöntők:
Csehország - Hollandia 0-0 büntetőkkel 0-2
Portugália - Görögország 0-2
Spanyolország - Svédország 1-4
Ukrajna - Olaszország 2-1

Elődöntők:
Hollandia - Svédország 0-0 büntetőkkel 2-1
Görögország - Ukrajna 4-0

Döntő:
Hollandia - Görögország 1-1 büntetőkkel 1-2

Kapcsolódó hírek