Ugrás a tartalomhoz

Tüzes hónap

Mezőkövesd hírei

Mozgalmas hónapot tudhat maga mögött városunk tűzoltósága.

Január 4-én este az István utcába tűzesethez riasztották a kövesdi tűzoltókat, ahol egy műhely gyulladt ki. A lánglovagoknak a tűzből sikerült még a robbanás előtt kimenteni egy dissous és egy oxigén palackot, majd a tűzet 2 „D” sugárral eloltották. Pár nappal később a Vilma utcán kéménytűz, a Barack utcán pedig a kazán biztonsági szelepének hirtelen leeresztése okozott riadalmat, de komoly kár nem keletkezett egyik helyszínen sem.
Január 14-én gázszivárgáshoz riasztották a kövesdi lánglovagokat ezúttal Szomolyára, ahol a helyszín biztosítása után a szolgáltató elhárította a hibát. Még aznap este közlekedési balesethez hívták a tűzoltókat, mert egy kisbusz árokba borult a Besenyőtelek-Mezőtárkány közötti útszakaszon, ahol egy fő elhalálozott, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az esti órákban a Széchenyi úton egy nyerges kamiont kellett menteni, itt azonban nem történt személyi sérülés.
Január 16-án az esőzések miatt a Liliom utcában egy vályogház részben összedőlt, ezért a tűzoltók tárgymentést végeztek, a veszélyes részeket elbontották és kordonokat helyeztek ki.
Január 22-én az M3-as autópálya 131. km-szelvényének kellett segíteniük az egyenruhásoknak, ahol egy autó a szalagkorlátnak ütközött, személyi sérülés ebben az esetben sem történt. Aznap este a Cseresznye utcában a kazántól a helytelenül tárolt hulladék kigyulladt. A tüzet eloltották, az anyagi kár nem lett jelentős.
Január 25-én a Szentistváni Mezőgazdasági TSZ baromfi telepén gy 1000 m2-es csirkeól gyulladt ki. Az épület szerkezetét nem sikerült megmenteni, de a szalmás alom miatt hirtelen elterjedt tűzben a technológia és mintegy 15.000 naposcsibe elpusztult. A tüzet vélhetően elektromos hiba okozta.
Január 30-án Mezőnyárádra vonultak ki, ahol kazánház tűz alakult ki. Az oltás közben egy PB-palackot is ki kellett hozniuk a lánglovagoknak, akik. 2 „D” sugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat, de a kár így is 500.000.-Ft. lett.
Néhány rosszindulatú vaklárma is „színesítette” a hónapban a tűzoltók életét. Mindegyikesetben feljelentéssel élt a Tűzoltóság. A tettes(ek) súlyos százezrekre, vagy elzárásra számíthatnak.

Kapcsolódó hírek