Ugrás a tartalomhoz

Zajlik a szennyvízberuházás Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Elkezdődött a szennyvízcsatorna-rendszer befejező ütemének építése Mezőkövesden.

Városunk Önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán sikeresen szerepelt, melynek köszönhetően a közel kétmilliárd forint összértékű projekt megépítéséhez 685 203 823 Ft-ot nyert el támogatásként az Európai Uniótól. A projekt az EU támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A beruházás során összesen 2265 ingatlan szennyvíz bekötése valósul meg, amihez a kivitelező, Hídépítő Zrt. szakemberei közel 30 km gerincvezetéket és több mint 24 km házi bekötővezetéket fognak megépíteni. A projekt keretében mintegy 725 db akna, valamint 6 db új szennyvízátemelő létesül. A hálózat biztonságos üzemeltetése érdekében a már meglévő átemelőket is korszerűsíteni fogják.
A nagyszabású fejlesztés a Piaccsarnok és az Autóbusz-állomás közötti területen kezdődött meg. A szakemberek mintegy 250 méter vezetéket fektettek le a Rákóczi és Báthory úton, emellett a Rákóczi út elején három beállás létesült július első felében. A kivitelezési munkálatok az alvállalkozókkal történt egyeztetések és szerződéskötések után a város több pontján is megkezdődnek. Az építkezés miatt forgalomkorlátozás és forgalmi rend változás nehezíti a közlekedést az érintett útszakaszokon, éppen ezért mindenkit szeretnénk megkérni arra, hogy körültekintően, a közlekedési szabályokat szigorúan betartva közlekedjenek az Autóbusz-állomás és a Piaccsarnok környékén.

Kapcsolódó hírek