Ugrás a tartalomhoz

Újabb fejlesztés a Zsóryban (videóval)

Mezőkövesd hírei

Felújítják a gyógyászati részleg mennyezetét a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. Emellett az élménymedence melletti terület is díszburkolatot kapott.

A fürdő gyógymedencés részlegét, épületszárnyát legutoljára 1996-ban újították fel, azóta nagyobb karbantartás, munka nem történt. A fürdő által készített statikai felmérés alapján kiderült, hogy a gyógy részleg mennyezetén hajszálrepedések, korróziós jelek találhatóak, amelyeket orvosolni kell a fürdő biztonságos működtetése érdekében. Így a mostani beruházás keretében megtörténik a mennyezet teljes korróziómentesítése, illetve egy új légkezelő rendszert kap az érintett épület. Ezen munkák elvégzése, a légkezelő rendszer beépítése után pedig visszakerül az az állmennyezet, amely az előző esztendőben megvalósult komplex fürdőfejlesztési projektben szerepelt.
A mennyezet felújításon túl más fejlesztés is megvalósul az elkövetkezendő időszakban. A kör- és hullámmedencénél karbantartási, csempézési munkákat hajtottak végre, míg az élménymedence melletti terület új díszburkolatot kapott, valamint virágokat, padokat helyeznek el a medence körül. A beruházás összköltsége eléri a nettó 40 millió forintot.
A tervek szerint a kivitelező Wiktori Kft. egy hónapon belül befejezi a beruházást, de legkésőbb szeptemberre elkészülnek a munkával.

Kapcsolódó hírek