Ugrás a tartalomhoz

Latyakos teljesítménypróba

Mezőkövesd hírei

Immár nyolcadik alkalommal Bogács-Cserépfalu-Bükkzsérc útvonalon latyakfutást szervezett a Tó, Tenger, Folyó, Nyíltvízi Úszóklub február 26-án.

A sportolni vágyók reggel 9-től nevezhettek a latyakfutásra a bogácsi Jurta Campingben. A futás 11 órakor indult. A 14 km-es távot Bogácsról Cserépfalun keresztül Bükkzsércig aszfaltos úton, majd Bükkzsérctől vissza Bogácsig pedig földúton tették meg a futók.
„Idén 25 aktív és amatőr sportoló vágott neki a BO-CSE-BÜKK-nek, s futotta le a 14 km-t. A teljesítménypróbára Mezőkövesdről, Gyöngyösről, Miskolcról és még a Jászságból is érkeztek indulók. Nagy öröm számomra, hogy mindenki szintidőn belül teljesítette a távot. A műúton kedvezőek voltak a körülmények, ám a szőlők alatt nagy sár volt, így ez évben rászolgált nevére a rendezvény.” - mondta el Bajzát László.
A távot elsőként Takács András 58 perc alatt teljesítette. A legutolsó versenyző 1 óra 22 perc alatt teljesítette.
A résztvevőket meleg teával, zsíros kenyérrel várták. Minden induló ajándékot kapott emlékül a latyakfutáson való részvételről. A Tó, Tenger, Folyó, Nyíltvízi Úszóklub jövőre is szeretné megszervezni a BO-CSE-BÜKK latyakfutást.

Kapcsolódó hírek