Ugrás a tartalomhoz

Vereség Gyirmót ellen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Gyirmót FC Győr 0-2 (0-0)

Két gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt labdarúgócsapata a jó erőkből álló dunántúli gárda ellen megrendezett felkészülési mérkőzésen.

A másodosztályú pontvadászat Keleti és Nyugati csoportjában nagy terveket szövögető együttesek játszottak egymás ellen városunkban július 18-án. A mérkőzés első perceiben együttesünk játszott aktívabban, azonban a vendégek védelme jól zárt, így komoly helyzet nem alakult ki a kapu előtt. Csank János csapata a félidő második felében átvette az irányítást, de Szántai kapuját nem tudták bevenni. Az első játékrész hajrájában egy percen belül Hamar és Bogdány előtt is nagy lehetőség adódott a gólszerzésre, azonban a támadók pontatlanul céloztak, így a lefújásig nem született gól.
A második félidőben a vendégek játszottak aktívabban, és ennek rövid időn belül meg is lett az eredménye. Az 58. percben egy labdaszerzést követően Elek passzolta el könnyelműen a labdát, mely után a lendületben lévő Tóthot Sigér csak szabálytalanul tudta megállítani, így a látogatók szabadrúgáshoz jutottak. A pontrúgást Illés végezte el, aki 25 méterről mesterien lőtte a labdát a jobb felső sarokba. A gól után lendületben maradtak Csizmadiáék és 10 perccel az első gól után megduplázták az előnyüket, miután a tétovázó kövesdi védők között Oross csapott le a labdára és kissé kisodródva a kapuba gurított. Együttesünk a találkozó végén átvette a játék irányítását, azonban gólt szerezniük nem sikerült.

Labdarúgóink legközelebb a bajnok és kupagyőztes DVSC-TEVA ellen fognak pályára lépni. Együttesünk az eredeti tervektől eltérően nem hazai pályán, hanem Debrecenben mérkőzik meg a BL-ben érdekelt hajdúságiakkal. Az összecsapás július 21-én, szombaton 18 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai stadionban. Labdarúgóink a jövő héttől kezdve két héten keresztül Tatán folytatják a felkészülést az augusztus közepén rajtoló pontvadászatra.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry - Gyirmót FC Győr 0-2 (0-0)
Mezőkövesd, 200 néző Játékvezető: Kovács Gábor, Golecz Gábor, Harmath Gábor

MSE-Zsóry: Szántai L. (Ficsór D. szünet), Hegedüs Cs. (Bényei B. 66.p.), Elek N. (Kaszás N. 63.p.), Lakatos B., Éles Sz. (Gallik G. 66.p.), Bagi I. (Szabó V. 56.p.), Jeremiás G. (Nagy D. 66.p.), Dobos A. (Irhás I. szünet), Bogdány Cs. (Kemény T. 63.p.), Hamar Á. (Sigér D. 56.p.), Lipusz N.(Olasz D. szünet) vezetőedző: Véber György
Gyirmót FC Győr: Holczer Á. (Kolozsvári M. 62.p.), Hajba T., dr. Kardos N. (Csizmadia Cs. szünet), Nagy G., Varga L. (cseri T. 16.p. majd helyette Magasföldi J. 62.p.),  Fitos L. (Regedei Cs. 61.p.), Horváth R., Illés Gy., Tóth N. (Lázár P. 68.p.), Laki B. (Oross M. szünet) vezetőedző: Csank János

Gólok: Illés (58.p), Oross (70.p)

Kapcsolódó hírek