Ugrás a tartalomhoz

Nem szűnik meg a Rendelőintézet (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az elmúlt napokban olyan téves információk keringnek a közbeszédben, illetve különböző internetes közösségi oldalakon, miszerint a Városi Rendelőintézet bezár.

Ez teljesen alaptalan és téves információ, amelyet a Rendelőintézet vezetősége is cáfol. A félreértésre az adhatott okot, hogy július 1-jével a MISEK Belgyógyászati részlegén megszűnik az aktív ellátás, és csak a krónikus ágyak maradnak meg a kórházban. Ez a változás azonban nincs hatással a Rendelőintézet működésére, az a jövőben is tovább működik, illetve az egészségügyi intézmény vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy tovább bővüljön az ellátás.


Egészségfejlesztési Iroda

Ennek a fejlesztő munkának az egyik része például az, hogy a Városi Rendelőintézet a napokban pályázatot nyújtott be 124 millió forint összegben egy egészségfejlesztési Iroda kialakítására.
„Ez az Iroda fogja majd össze a térségben működő prevenciós tevékenységeket. Feladatai között szerepel majd egyebek mellett különböző szűrések szervezése, lebonyolítása, rendszeres mozgási lehetőség megteremtése, életviteli és táplálkozási tanácsadás és előadások tartása. A fejlesztés célja a prevenció hatékonyabbá tétele, hogy az emberek megfelelő hangsúlyt fektessenek egészségük megőrzésére, a betegségek megelőzésére.” – emelte ki a projekt lényegét dr. Tóth József orvos-igazgató.

Kapcsolódó hírek