Ugrás a tartalomhoz

Egyből a mély vízbe (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Rendkívül nehéznek ígérkezik a Mezőkövesd Zsóry SE felnőtt labdarúgócsapatának sorsolása. A másodosztályú pontvadászat első három körében a Szolnok, a Nyíregyháza és a Békéscsaba együttesével csapnak össze Bogdányék.

Nem vár könnyű bajnokság felnőtt labdarúgócsapatunkra, hiszen az NB I kivételével átalakul a Nemzeti Bajnokság rendszere 2013 nyarán. A másodosztályú pontvadászatban csak az első öt helyezett hosszabbítja meg biztosan az NB II-es tagságát, míg a 6-8. helyen végző gárdák oda-visszavágós alapon osztályozót vívnak majd az NB III bajnokai ellen, éppen ezért rendkívül kiélezett bajnokság vár a mezőny tagjaira.
Az MSE-Zsóry sorsolása az előző évad erősorrendje alapján, egyértelműen kedvezőtlennek nevezhető, hiszen a tavalyi bajnokság két dobogósa a Szolnok és a Békéscsaba elleni idegenbeli fellépések között a szintén nagy terveket szövögető Nyíregyháza érkezik Mezőkövesdre, míg a negyedik fordulóban a tavaly még első osztályban vitézkedő Vasast fogadják Véber György tanítványai. Ezután következnek a papírforma szerint könnyebbnek tűnő mérkőzések. A megyei riválisok közül elsőként a Kazincbarcika vár csapatunkra idegenben az 5. fordulóban, míg az újonc Putnok a 12. fordulóban érkezik városunkba. Az őszi szezont a Fradi és az Újpest elleni találkozók zárják le. A sorsolás egyik érdekessége, hogy az Újpest és a Ferencváros tartalék együtteseit egy csoportba sorolták be ebben az évben.
A tavaszi szezon március közepén kezdődik, míg a bajnokság június 8-án vagy 9-én fejeződik be. Az osztályozóra kényszerülő csapatok június 15-16-án, illetve 22-23-án lépnek pályára az NB II-es tagság megszerzéséért, illetve megőrzéséért.


A Ness Hungary NB II. Keleti csoport felnőtt bajnokság sorsolása

1. forduló 08.18: Szolnoki MÁV - Mezőkövesd-Zsóry
2. forduló 08.25: Mezőkövesd-Zsóry - Nyíregyháza Spartacus
3. forduló 09.01: Békéscsaba Előre - Mezőkövesd-Zsóry
4. forduló 09.08: Mezőkövesd-Zsóry - Vasas SC
5. forduló 09.15: Kazincbarcika SC - Mezőkövesd-Zsóry
6. forduló 09.22: Mezőkövesd-Zsóry - Szeged 2011
7. forduló 09.29: Balmazújváros - Mezőkövesd-Zsóry
8. forduló 10.06: Mezőkövesd-Zsóry - Orosháza FC
9. forduló 10.13: DVSC-DEAC - Mezőkövesd-Zsóry
10. forduló 10.20: Mezőkövesd-Zsóry - Budapest Honvéd MFA
11. forduló 10.27: Dunakanyar-Vác - Mezőkövesd-Zsóry
12. forduló 11.03: Mezőkövesd-Zsóry - Putnok
13. forduló 11.10: Restart-Cegléd - Mezőkövesd-Zsóry
14. forduló 11.17: Mezőkövesd-Zsóry - Ferencvárosi TC B
15. forduló 11.24: Újpest FC B - Mezőkövesd-Zsóry

(a bajnokság pontos menetrendjét és időbeosztását később készítik el a csapatok)

Kapcsolódó hírek