Ugrás a tartalomhoz

A művészet jegyében (videóval)

Mezőkövesd hírei

Kiállítás nyílt a képzőművészeti tábor során született alkotásokból a közelmúltban. A különböző technikával készült művek a Közösségi Ház aulájában tekinthetőek meg.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan ebben az esztendőben is megszervezték a képzőművészeti tábort, ahol Tóthné Gáspár Mária tanárnő vezetésével minden nap más és más témával és technikával alkothattak a fiatalok. A tábor során készült képeket, anyagszobrokat, batikokat a Közösségi Ház aulájában is kiállították, hogy mások is megcsodálhassák a két hét során született alkotásokat. A tárlatot Gáspár Erzsébet, a Mezőkövesdi Általános Iskola általános igazgató-helyettese nyitotta meg.
„Minden szülő azt szeretné, ha a gyermeke sikeres lenne, ha megállna a helyét az életben, ezért különféle különórákra, szakkörökre, sportfoglalkozásokra, nyelvi tanfolyamokra járatják őket. Azonban a sikeressé válásnak ez csak a kisebb részét adja. Dr. Vekerdi Tamás gyermekpszichológusra hivatkoznék, aki azt mondta, hogy az érzelmi intelligenciának sokkal nagyobb szerepe van abban, hogy egészséges személyiséggé váljanak a gyerekek felnőtt korukra. Ennek az érzelmi intelligenciának az alappillére a család. Az iskolában ezt a művészeti órák, a művészeti nevelés tudják biztosítani a gyermekeknek. Ezért gondolom úgy, hogy végignézve ezt a kiállítást, ezt a színes, változatos tárlatot, minden szülő jól döntött, hogy élt azzal a lehetőséggel, hogy képzőművészeti táborba íratta be a csemetéjét a nyáron. Itt a gyerekeknek lehetőségük nyílt arra, hogy alkossanak, használják a fantáziájukat, létrehozzanak valamit, és mindezek révén fejlődhetett az érzelmi intelligenciájuk.” – emelte ki Gáspár Erzsébet, a MÁAIMIEPSZ igazgatóhelyettese. 
A táborban sok gyermek vett részt, akik a hét során ellátogattak a Hadasba, a Matyó Múzeumba, a Gépmúzeumba, de festettek a Közösségi Ház előtti téren, illetve a Tiszához is elutaztak, így mindenki megtalálta a hozzá legközelebb álló témát.
„Leginkább az a nap tetszett, amikor ellátogattunk az erdőbe, ott csendesen elrajzolgattunk és jól éreztük magunkat. Szeretek tájképeket készíteni, de szívesen másolok le már meglévő képeket is.” – mondta el Dorogi Enikő
Az alkotás mellett a hét során a barátkozásra is lehetőség volt. „Nagyon jó volt, hogy többen voltunk a táborban, mert tudtunk egymásnak segíteni, beszélgettünk, és új embereket ismerhettünk meg.” – tette hozzá Király Dóra.
A tábor során készített alkotásokat szeptember 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Közösségi Ház aulájában.

Kapcsolódó hírek