Ugrás a tartalomhoz

A jazz estje (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hangulatos Jazz esten szórakozhattak a mezőkövesdiek augusztus 17-én. Idén rendhagyó módon nem a Hősök tere adott otthont a rendezvénynek, hanem a Kavicsos-tó és Szabadidőpark.

 A stégen tartott swing, jazz dallamú koncert, a vízpart, az esti lemenő nap különleges hangulatot kölcsönzött az estének.

Az idei Jazz estet a Freezio nyitotta meg, majd pedig az Agria Swing Band is szórakoztatta a közönséget. A 14 fős Band több kövesdi taggal is büszkélkedhet.
Mintegy 2 évvel ezelőtt alakult meg az együttes. Észak-Magyarországon kevesen játszanak big band zenét, ezért gondolták úgy, hogy Eger és környékén szükség és igény lenne egy effajta zenei felállásra. Innen jött az együttes létrehozásának az ötlete, és így alakult meg a mára 13-14 fős Agria Swing Band.
Az Agria Swing Band egy fergeteges repertoárt állított össze, melynek a gerincét a gyors tempójú, közismert swing dallamok, jazz és dixieland stílusban előadott örökzöld melódiák képezték.
Az est zárásaként a szakma egyik kiemelkedő csapata, a Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatta a Szabadidőparkba kilátogatókat. A nagy múltú és elismert zenekar sokszor játszott együtt a közelmúltban elhunyt, kövesdi származású Joi Murányival. Ez alkalommal sem hazudtolták meg magukat, hiszen fergeteges hangulatot teremtettek zenéjükkel, játékukkal.

Kapcsolódó hírek