Ugrás a tartalomhoz

Rendet tesznek

Mezőkövesd hírei

Rendezett porta, 30 nap igazolt munkavégzés.

Módosította szociális rendeletét a mezőkövesdi önkormányzat

A kormány előterjesztésére az országgyűlés által tavaly elfogadott törvénymódosítás révén a jövőben megkövetelheti egy település vezetése, hogy egyes szociális juttatásoknál a kérelmező jobban törődjön lakott környezete küllemével.
A módosított rendelet kimondja, hogy megvonhatják a bérpótló juttatás (korábban: rendelkezésre állási támogatás) attól, aki nem tesz eleget a lakókörnyezet, lakott lakás vagy ház és annak udvara, kertje, a kerítéssel határos terület, járda, árok tisztán tartására, az ingatlan állaga megóvására és rendeltetésszerű használatára vonatkozó kötelezettségének.
Dr. Fekete Zoltán polgármester szerint ez a lépés része annak a folyamatnak, ami a közfoglalkoztatás szabályozása terén is megfigyelhető. Itt, a négyórás foglalkoztatás esetében az jelenthet motivációt a bérpótló jövedelemben részesülők számára, hogy ha nem lesz meg egy éven belül a ledolgozott 30 napjuk, a következő évben nem jogosultak bérpótló juttatásra. Vagyis ahhoz, hogy bármiféle jövedelemmel, juttatással rendelkezzen az illető, el kell mennie dolgozni.
Változás várható Mezőkövesden az ármeneti segélyeknél is.  Az önkormányzat élelmiszer-utalvány bevezetésével szeretné elérni, hogy a pénzt valóban hasznos célra költsék az igénylők. – tájékoztatott Mezőkövesd polgármestere.
 

Kapcsolódó hírek