hu en de pl
ma 2020. október 24. (szombat) 13:38 Salamon névnapja van

Sajtóközlemény

420 millió forintra pályázhatnak az észak-magyarországi TDM szervezetek és turisztikai klaszterek.


Az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország Egészségipari Programja keretében megjelent a „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése” című pályázat.

A turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek (TDM) és turisztikai klaszterek létrehozására kiírt pályázat kerete 420 millió Ft az Észak-magyarországi régióban. Ebből 170 millió Ft-ra a helyi TDM szervezetek, 100 millió Ft-ra a térségi TDM szervezetek, 150 millió Ft-os keretösszegre pedig a turisztikai klaszterek pályázhatnak.

A konstrukció egyik célja a TDM szervezetek kialakítása, fejlesztése, működési feltételeinek megteremtése, a szervezetek által ellátandó TDM szakmai feladatok támogatása.

A felhívás másik célterülete a turisztikai klaszterek fejlesztése, kihasználva az egyes régiók jellemző turisztikai potenciálját. Ezen túl cél az egymással kapcsolatban lévő vállalatok, pénzügyi és iparági intézmények, vállalkozói szövetségek kapcsolatrendszerén alapuló együttműködés elősegítése.

A TDM szervezetek esetén a felhívásra a Nemzetgazdasági Minisztérium nyilvántartásában TDM regisztrációs számmal rendelkező egyesület, vagy nonprofit gazdasági társaság formában működő helyi és térségi TDM szervezetek pályázhatnak.

A turisztikai klaszterek esetében gyógy- és egészségturizmus, lovas turizmus, borturizmus, öko- és aktívturizmus és örökség alapú kulturális turizmus tématerületen tevékenykedő gazdasági társaság, non-profit gazdasági társaság, szövetkezet, egyesület vagy alapítvány formában működő klaszterek pályázhatnak. További fontos szempont a turisztikai klasztereknél, hogy kizárólag induló klaszterek, vagy az ÉMOP-2008-2.3.1 felhíváson nyertes szervezetek indulhatnak a konstrukcióban.

A helyi és térségi TDM szervezetek a pályázat keretében támogatást igényelhetnek termékfejlesztésre, projektmenedzsmentre, turisztikai információs rendszerek működtetésére, szakmai rendezvényekre, marketing tevékenységre, szemléletformálásra, oktatásra, képzésre, kutatási- elemzési monitoring tevékenységre, fogyasztói elégedettség mérésre, valamint infrastruktúrafejlesztésre és eszközbeszerzésre is.

A turisztikai klaszterek közös termékfejlesztésre, projektmenedzsmentre, szakmai rendezvényekre, marketing tevékenységre, kutatási- elemzési monitoring tevékenységre, valamint infrastruktúrafejlesztésre és eszközbeszerzésre igényelhetnek támogatást.

A konstrukció keretében igénybe vehető támogatás összege minimum 10 millió Ft, maximum 100 millió Ft, a támogatás maximális mértéke pedig az elszámolható költségek 85%-a lehet.

A pályázatok benyújtása 2012. augusztus 15-től 2012. október 15-ig lehetséges.

Bővebb információ a pályázattal kapcsolatban a http://www.nfu.hu/ honlapon található.

A konstrukcióról további tájékoztatás kérhető a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyfélszolgálatán (emopinfo@norda.hu, 0036/46-504-481).Vissza

 

 

 

 

 

 


Weboldalkészítés