Ugrás a tartalomhoz

Tovább menetelnek labdarúgóink (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Vasas 1-0 (0-0)

Újabb fontos rangadón gyűjtötte be a győzelemért járó pontokat városunk felnőtt labdarúgócsapata. Véber György tanítványai a nagy múltú, tavaly még első osztályban szereplő fővárosi gárda ellen diadalmaskodtak a bajnokságban
.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 4. fordulójában ismét rangadót játszottak Irhásék szeptember 9-én. A Szolnok, a Nyíregyháza, valamint a Békéscsaba legyőzése kellő önbizalommal vértezhette fel csapatunkat, de önbizalomhiányban a vendégek sem szenvedhettek, hiszen a legutóbbi bajnoki mérkőzésükön jó játékkal, 1-0-ra nyertek az FTC II. ellen, ráadásul a hét közben Siófokon lejátszott Ligakupa összecsapáson is begyűjtötték a 3 pontot. A Mezőkövesd és a Vasas az előző évben egy csoportban szerepelt a Ligakupában. A két összecsapás együttesünk tagjaiban és szurkolóinkban egyaránt kellemes emlékeket ébreszthet, hiszen a mezőkövesdi mérkőzés 2-2-es döntetlent hozott, míg a fővárosi összecsapás 4-2-es kövesdi sikerrel zárult. Csapatunk számára nagy volt a tét a találkozón, miután a két közvetlen rivális, a Szeged és a Vác egyaránt megbotlott a 4. fordulóban, így kövesdi siker esetén tovább nőhetett Bogdányék előnye az üldözőkkel szemben. Labdarúgóink egy különleges nemzetközi mérkőzéssel hangoltak az angyalföldi gárda elleni mérkőzésre. A Szaúd -Arábiai bajnokság első osztályába frissen feljutott Fujairah FC együttese látogatott Mezőkövesdre egy felkészülési találkozó erejéig szeptember 4-én. Az ázsiai gárda ellen Irhás 75. percben szerzett góljával együttesünk diadalmaskodott 1-0-ra.
A bajnoki rangadó a FIFA Fair Play napjának tiszteletére egy rövid köszöntővel kezdődött, majd útjára indult a labda az összecsapáson. Az első percek óvatos, puhatolózó játéka után együttesünk került fölénybe, amely elsősorban a helyzetek kidolgozásában mutatkozott meg. Bognárék a villámgyorsan felépített akcióknak köszönhetően többször is célba vették a Vasas kapuját, azonban a lehetőségekből nem született gól. A fővárosi gárda védelme nehezen tudta hatástalanítani a „tetszetős” kövesdi támadásokat, de a szórványos pontrúgásokból a vendégek is könnyen vezetést szerezhettek volna. A jó iramú találkozó első félidejének legnagyobb kövesdi helyzetét Lipusz puskázta el, aki Irhás nagyszerű kiugratása után teljesen tiszta helyzetben lőhetett kapura, azonban Szatmári jó érzékkel vetődött bele a támadó lövésébe.
A második játékrész álomszerűen kezdődött együttesünk számára, hiszen már az első akció végén 11-eshez jutottak labdarúgóink. Egy remek indítás után Bogdány vette át a labdát a 16-oson belül és nagyszerűen tolta meg a rátámadó védő mellett. A Vasas játékosa egy ütemmel később ért oda, így már csak a csatár lábát találta el. A büntető elvégzését Hamar vállalta magára, aki higgadtan lőtte el a labdát az ellenkező irányba vetődő Szatmári mellett a hálóba. A gól után két perccel Hamar megduplázhatta volna kövesdi előnyt, hiszen egy nagyszerű kiugratás után egy az egyben vezethette a Vasas hálóőrére a játékszert, azonban a kapus hatalmas bravúrral még bele tudott kapni a legeredményesebb kövesdi csatár kísérletébe. Ezt követően mindkét oldalon több cserét is végrehajtottak a szakemberek, a hátrányban futballozó Vasas pedig átvette az irányítást és fölénybe került. Katonáék sorozatban lőhették a szögleteket és a szabadrúgásokat, melyek közül jó néhány veszélyes helyzetet eredményezett, azonban a látogatók nem tudták megadásra kényszeríteni, a szervezetten és önfeláldozóan védekező csapatunk hátsó alakzatát. A Vasas játékosai a lefújásig becsülettel küzdöttek, az eredmény azonban nem változott, így Véber György gárdája egyedüliként az NB II mezőnyében továbbra is őrzi 100%-os mérlegét. Az újabb fontos és értékes sikernek köszönhetően Elekék 12 ponttal vezetik a tabellát és előnyük 3 pontra nőtt a jelenleg 2. pozícióban álló Orosházával szemben.


Megyei rangadó Barcikán

Bagiék a következő bajnoki találkozójukat a Kazincbarcika együttesének vendégeként vívják meg. A megyei rangadó szeptember 15-én, szombaton 16.00 órakor kezdődik az Észak-borsodi városban. Hazai környezetben legközelebb a jelenleg 3. helyen álló Szeged 2011 együttese ellen lépnek pályára Elekék. A forduló hivatalos menetrendje még nem készült el, de a találkozó várhatóan szeptember 23-án, vasárnap kerül megrendezésre a Városi Sportpályán. Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy kövessék figyelemmel a bajnoki menetrend alakulását, hiszen a Duna TV péntek kora délutáni NB II-es bajnoki közvetítései, adott esetben a mezőkövesdi találkozók időpontjait is érinthetik.


Megszépült a lelátó

A Vasas elleni összecsapásra ellátogató szurkolókat új látvány fogadta, miután a Széchenyi út felül is megszépült a Városi Sportpálya, ahol 400 fő számára alkalmas mobil lelátó lett kialakítva az elmúlt hetekben. Az MSE-Zsóry a műfüves pálya mellett megépített új kerítés és a két hete beüzemelt eredményjelző mellett tehát további fejlesztést hajtott végre, emellett a volt tűzoltópályán kialakított utánpótláscentrumban egy nagy méretű füves és műfüves játékteret alakítottak ki, amelyeknek az utómunkálatai az elmúlt napokban zajlottak. A TAO pályázatnak köszönhetően emellett a Városi Sportcsarnokban felújították az öltözőket. A Társasági Adó pályázat következő körében mintegy 80 millió forint jut a kövesdi labdarúgás utánpótlására, melyről már megszületett a döntés.
Egy másik beadott pályázat révén, sikeres elbírálás esetén folytatódhat az utánpótláscentrum fejlesztése, továbbá itt a Sportpályán a klubház épülete egy teljes felújításon és bővítésen eshet át. Erről a pályázatról még nem született meg a döntés.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE - Vasas SC 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, Városi Sportpálya 1200 néző. játékvezető: Iványi (Albert, Buzás)

Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs, Lakatos, Elek, Éles – Sigér, Irhás (Jeremiás), Bognár (Dobos) – Bogdány, Hamar, Lipusz (Bagi). vezetőedző: Véber György

Vasas: Szatmári – Görgényi, Mundi (Szilágyi), Deyvison, Katona (Füredi) – Polényi, Ferkó, Mileusnic (Andre Luis), José – Thiago, Lucas. vezetőedző: Machado Goncalves Joaquim
Gól: Hamar (47.p., 11-esből)

 

 

Hely Csapatok M Gy D V Gólok GK Pont  
  1 Mezőkövesd Zsóry 4 4 0 0 9 : 3 6 12
  2 Orosháza FC 4 3 0 1 10 : 7 3 9
  3 Szeged 2011 4 2 2 0 11 : 7 4 8
  4 Békéscsabai Előre 1912 SE 4 2 1 1 11 : 9 2 7
  5 Dunakanyar-Vác 4 2 1 1 8 : 6 2 7
  6 Nyíregyháza Spartacus FC 4 2 1 1 4 : 4 0 7
  7 DVSC-DEAC 4 2 0 2 8 : 7 1 6
  8 Újpest FC B 4 2 0 2 6 : 7 -1 6
  9 Restart-Ceglédi VSE 4 1 2 1 8 : 8 0 5
  10 Vasas 4 1 2 1 3 : 3 0 5
  11 Putnok VSE 4 1 1 2 6 : 9 -3 4
  12 Kazincbarcikai SC 4 1 1 2 5 : 8 -3 4
  13 Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 4 1 0 3 5 : 7 -2 3
  14 Budapest Honvéd-MFA 4 1 0 3 5 : 8 -3 3
  15 Szolnoki MÁV FC 4 0 2 2 3 : 5 -2 2
  16 Ferencváros II 4 0 1 3 2 : 6 -4 1

Kapcsolódó hírek