Ugrás a tartalomhoz

Búcsú a középiskolától

Mezőkövesd hírei

Összesen nyolcvan diák fejezte be tanulmányait az MSZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikumban.

Ebben a tanévben három osztály vesz búcsút az alma matertől, a három gimnáziumi osztály.  Ők állnak most itt örömmel, fájdalommal, nosztalgikus érzésekkel az arcukon, a szívükben, a lelkükben. Négy, öt, hat évet töltöttek el a Szent Lászlóban. Sokszínű évfolyam, hisz mindhárom osztály más-más csoportkaraktert képvisel, más-más területen volt kiemelkedő. Mindhárom osztály hozzátett valamit az életünkhöz és bízunk abban, hogy a tanulás lehetőségén kívül a Szent László is adott valamit; közösséget, élményeket, tanulságokat, döntési helyzeteket, barátságokat és szerelmeket" – mondta egyebek mellett Rigó Attiláné, az iskola igazgatója ünnepi beszédében.

Ezt követően a kiemelkedően teljesítő végzős diákokat jutalmazták. Ezen belül a Dr. Vinkovits Sándor-díjat és a Dr. Papp Zoltán-díjat Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője, míg a Szent László-díjat dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere adta át a jutalmazott tanulóknak.

A végzősök nevében Molnár Viktória 12. B osztályos tanuló búcsúzott az iskolától, míg a ballagó diákokat Kriston Kíra 11. A osztályos tanuló búcsúztatta. A ballagáson a végzős tanulók átadták az iskola zászlaját és szalagot kötöttek a lobogóra, majd a 11. évfolyamosok átadták a ballagási tarisznyát az érettségizőknek. Az ünnepség végén a ballagók még egyszer körbejárták az iskolát, így búcsúztak el az alma matertől május 3-án.

B. K.

A Dr. Vinkovits Sándor –díjat Majoros Dorina Gina (12. A), a Dr. Papp Zoltán-díjat Hajdu Gergely (12. A), a A Szent László-díjat Poczik Vivien Anita (12. A), Kabai Vivien (12. B) és Lazic Tamara (12. C) vehette át. A Kovács Magdolna-díjban részesült Deák Csaba (12. A) és Molnár Viktória (12. B). Az Almási-díjat ebben a tanévben Hindulák Huba végzős logisztikai technikus tanuló kapta, míg a PRO VITAE-díjat Németh Eszter (12. A) vette át. Hancsók Kálmán-díjjal jutalmazták Szajcz Bálintot (12. A) és Busa Kristóf Pétert (12. A). A Benkóczy György-díjat Abuczki Ákos (12. B), a Dr. Lukács Gáspár-díjat pedig Koncz Tamás (12. B) vehette át. A Nagy Lajos-díjjal díjazták Aranyosi Vivient (12. A), Nyeste Fannit (12. B) és Farkas Zsófit (12. C).

Könyvjutalmat kapott Zakhar Vivien (12. A), Csanálosi Laura Dalma (12. A), Mirkóczki Fanni (12. A), Ali Martin (12. B), Dudás István (12. B), Vizi Hunor Levente (12. A), Fügedi Janka (12. B) és Nemcsik Emília (12. B).

.

Kapcsolódó hírek