Ugrás a tartalomhoz

Fókuszban a megelőzés

Mezőkövesd hírei

November 22-én tartotta meg soron következő értekezletét a Mezőkövesdi Területi Balesetmegelőzési Bizottság. 

Az ülés elején Varga Zoltán rendőr őrnagy, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője ismertette az ez évi baleseti statisztikát. 
–  15%-kal kevesebb személyi sérüléssel járó közúti baleset történt idén eddig, mint az elmúlt évben. A legtöbb esetben az elsőbbségadási kötelezettség, a kanyarodási szabályok be nem tartása, valamint a sebességhatár átlépése okozott balesetet – mondta el Varga Zoltán. 
Az osztályvezető hozzátette, hogy több módszerrel is igyekeznek visszaszorítani a közlekedési balesetek számát. Ebben az évben 50%-kal több esetben ellenőrizték a Stop-tábla szabályainak betartását, a megfelelő irányjelzés használatát. Legtöbb esetben figyelmeztettek, de volt példa büntetésre is. 
Varga Zoltán elmondta, hogy a közlekedési szabályok betartását, a biztonsági öv használatát civil autó, valamint drón használatával is ellenőrzik, de volt már példa, hogy a térfigyelő-rendszer által készített felvétel alapján intézkedtek. 
A tájékoztatót követően az előző bizottsági ülésen elhangzott javaslatok eredményeit is összegezték. Így például pozitív eredménye lett annak a felvetésnek, hogy a Szent István Katolikus Általános Iskola előtt, a reggeli és délutáni időszakban megszűnt a parkolás, a megállás, így a Mátyás király utca azon szakasza jobban járhatóbb, biztonságosabb. Az értekezleten mindemellett szó esett a buszpályaudvar közeljövőben megvalósuló átköltözésének részleteiről, melynek kapcsán a bizottság tagjai közlekedésbiztonsági szempontból vizsgálták meg az átállásnak a forgalomra gyakorolt hatását.  

hmzs 

Kapcsolódó hírek