Ugrás a tartalomhoz

Közlekedés: készüljünk fel a télre

Mezőkövesd hírei

Az időjárási viszonyok nagy mértékben befolyásolják a közlekedést, ezért a téli hónapokban még körültekintőbb magatartást kér a rendőrség.

A tél beköszöntével a csapadékos időjárás, a megváltozott, esetleges jeges út- és rossz látási viszonyok miatt fokozott óvatosságra, körültekintésre hívja fel a közlekedők figyelmét Varga Zoltán rendőr őrnagy, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.
– Ezen hónapok jellemzője a vizes útburkolatok, a rossz látási viszonyok, amelyek könnyen balesethez vezethetnek. Ezért kérünk mindenkit, hogy az utakon ne siessen, ne kapkodjon, mindig az út- és a látási körülményeknek megfelelő sebességet válassza! – emelte ki az osztályvezető, aki hozzátette, hogy fontos a gépjárművek téli felkészítése is, mint például a téli gumi felszerelése, a megfelelően működő világítás megléte, valamint a jégoldó használata.
A rendőrség ebben az évben is folytatja a Látni és látszódni kampányt. Varga Zoltán ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy ezekben a hónapokban elengedhetetlen a gépjárművek világításának megfelelő működése, hiszen ilyenkor hamarabb sötétedik, illetve az esős, ködös, csapadékos időjárás miatt is romlanak a látási körülmények.
– A gépjárművezetők mellett a kerékpárosok és gyalogosok számára is fontos szabály, hogy láthatóak legyenek a közlekedésben résztvevők számára. Ezért belterületen érdemes világos öltözéket, láthatósági eszközöket viselni, használni, de akár láthatósági mellényt is felvehetnek biztonságuk érdekében – emelte ki Varga Zoltán.
Az osztályvezető hozzáfűzte, hogy az említett óvintézkedések betartásával elkerülhetjük a baleseteket, illve sokat tehetünk azért, hogy mindenki épségben hazaérjen.

hmzs

Kapcsolódó hírek