Ugrás a tartalomhoz

Letartóztatták a zsarolót

Mezőkövesd hírei

Egy hónapra letartóztatták a fiatalkorú mezőkövesdi zsarolót, aki ellen hét rendbeli lopás gyanúja miatt is eljárás folyik – derült ki a Miskolci Törvényszék sajtóközleményéből.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorú lánynak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint azt követően, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtott a sértettnek, előbb őt, majd a feleségét is megzsarolta – áll a közleményben.

A gyanúsított idén februárban került kapcsolatba alkalmi ismerősével, akit több alkalommal megzsarolt, később pedig a feleségét is megzsarolta, akinél viszont nem járt sikerrel, írták az anyagban.  

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet 2 rendbeli zsarolás bűntettének megállapítására. A fiatal nővel szemben a fentieken túl eljárás folyik 7 rendbeli lopás – ebből kettő esetben zsebtolvajlás útján elkövetett cselekmény – gyanúja miatt.  – A bűncselekmények büntetési tétele akár 7 és fél év szabadságvesztés is lehet – tették hozzá.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve újabb bűncselekmények elkövetésének veszélye, ezért a járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását – áll a sajtóközleményben.

B. K.

 

Kapcsolódó hírek