Ugrás a tartalomhoz

Pont nélküli hétvége

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesd Zsóry FC Pakson, míg a Mezőkövesdi KC Cegléden kapott ki bajnoki mérkőzésen.

Fotó: Paksi FC

LABDARÚGÁS | A kövesdi labdarúgók a 3. helyen álló Paksi FC vendégeként léptek pályára az OTP Bank Liga 30. fordulójában április 27-én. A hazaiak azonnal támadólag léptek fel és Böde, Papp, Szabó Bálint, Könyves, valamint Osváth helyzetei után a 14. percben megszerezték a vezetést; egy jobb oldali szöglet után Szabó János lőtt közelről a jobb felső sarokba. A folytatásban a kövesdiek is alakítottak ki lehetőségeket, a 31. percben közel jártak az egyenlítéshez, Vajda beívelését követően Szalai közelről a jobb oldali kapufa mellé lőtt. Ezt követően is adódtak helyzetek a csapatok előtt, a hazaiak közül Könyves, Szabó János és Böde, míg a kövesdieknél Molnár lőhetett volna gólt, újabb találat azonban nem született a szünetig.

A második félidő első veszélyes lehetősége a Mezőkövesd előtt adódott, az 53. percben Molnár beadása után Vajda fejelt öt méterről a kapu mellé, majd 5 perccel később egy gyors kövesdi kontra végén Molnár beadását kivágták a védők a középen érkező Szalai elől. Egy órányi játék után megduplázták előnyüket a hazaiak, Papp átadása után Könyves lőtt a bal alsó sarokba. Nem sokkal később szépítettek a vendégek, Nagy Gergő távoli lövése után Szappanos védett bravúrral, majd Molnár lövésébe Szalai tette bele a lábát, így a labda a jobb alsó sarokban kötött ki a 62. percben. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, a 86. percben a hazaiak közül Tóth a kapufát találta el, míg az ellentámadás végén Drazic lőtt éles szögből a kapu mellé, így a paksiak 2-1-re megnyerték a mérkőzést.

A Mezőkövesd Zsóry 30 forduló után a 12. helyen áll a tabellán 20 ponttal. A csapat legközelebb a Zalaegerszegi TE FC együttesét látja vendégül. A bajnoki találkozó május 4-én, szombaton 13 órakor kezdődik a Városi Stadionban.

Fotó: Mezőkövesdi KC facebook-oldal

KÉZILABDA | A 10. helyen álló Ceglédi KK vendégeként lépett pályára a Mezőkövesdi KC felnőtt együttese az NB I./B-s bajnokság 27. fordulójában április 26-án. Nehezen lendültek játékba a csapatok a találkozó elején, a 6. percben Pásztor góljával 2-1-re vezettek a Pest vármegyeiek.  A vendéglátók 3-3 után egy 4-0-s szériát produkáltak, így Ág találatát követően 7-3-as előnyben voltak a 13. percben. Ezután rövid ideig állandósult a 3-4 gólos különbség a felek között, majd 8-5 után ismét a hazaiak játszottak pontosabban, akik a 20. percben már hatgólos, 11-5-ös fórban voltak. A folytatásban az MKC faragott a hátrányából, de egy ideig négy gólnál közelebb nem tudott felzárkózni, a 25. percben 13-9 állt az eredményjelzőn. A kövesdi gárda 14-9 után viszont egy 3-0-s szakasszal tovább zárkózott, azonban a hazaiak lőtték az utolsó három gólt, így megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre, 30 perc után 17-12 volt az eredmény.

A második játékrész két mezőkövesdi góllal kezdődött, de ezután megtorpant az MKC, és a Pest vármegyei csapat visszaállította az ötgólos különbséget, a 39. percben 21-16 volt az állás. A találkozó hektikusan folytatódott, a kövesdi gárda előbb 22-20-ra felzárkózott, majd a házigazdák egy 3-0-s sorozattal megléptek 25-20-ra. A folytatásban 26-22 után 29-22-re változott az eredmény az 53. percben, mellyel gyakorlatilag eldőlt a két pont sorsa. Az MKC ugyan még faragni tudott a hátrányából, de a pontszerzésre nem volt esélye, a ceglédiek 33-28-ra megnyerték a mérkőzést. A hazaiak közül Ág Bálint 9, míg a kövesdieknél Szabó Dániel 7 góllal lett a legeredményesebb játékos.

Az MKC három fordulóval a bajnokság vége előtt a 6. helyen áll a tabellán 32 ponttal. A csapat legközelebb május 4-én, szombaton 18 órakor a Tatai AC gárdáját látja vendégül a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

Kapcsolódó hírek