Ugrás a tartalomhoz

Tisztelet és hála

Mezőkövesd hírei

Ünnepi koncertet adtak a Mozer család tagjai a Szent László templomban.

Az eseményen elsőként dr. Medvegy János, a Szent László Egyházközség apát-plébánosa mondott köszöntőt, majd Mozerné Horga Stefánia osztotta meg ünnepi gondolatait.

Közös elmélkedésre hívtuk ma Önöket és köszönjük, hogy megtisztelték a nemes kezdeményezést, melyet családfőnk, Mozer János indított el, több mint 30 évvel ezelőtt itt, a nagytemplomban. Itt ma mindenki a saját édesanyjára, nagymamájára gondolva tisztelegjen együtt élő édesanyáink előtt és alázattal imádkozva gondoljunk az égi hazába költözött édesanyáinkra és tegyük mindezt a hála és köszönet érzéseivel. Legfőképpen pedig meg ne feledkezzünk mennyei édesanyánkról, aki elsőként mutatott példát számunkra az anyaság erényeiről, az anyai szív összes örömteli és fájó érzéseit átélve. Adjunk hálát közösen földi és égi édesanyánkért – mondta Mozerné Horga Stefánia.

A Mozer család tagjai többek között előadták Giuseppe de Marzi: Signore delle, Bárdos Lajos: Megváltónk szülője című szerzeményét, emellett elhangzott például Arcadelt és Gounod Ave Maria című alkotása is. A közös énekszámok mellett orgonaműveket, Händel: Largo című áriáját harsonán és szólóének előadásban, illetve ifjúsági gitáros énekeket is hallhatott a közönség. Ezen kívül versek, elmélkedések és a Szűzanyához szóló könyörgések hangoztak el. A zenés áhítatot a hallgatósággal együtt énekelt közös ének zárta.

Az ünnepi koncertnek a Szent László templom adott otthont május 5-én.

B. K.

Kapcsolódó hírek