Ugrás a tartalomhoz

Vendégül látták a nyugdíjasokat (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Idén is megvendégelte az Idősügyi Tanácshoz tartozó klubok tagjait városunk önkormányzata.

A szeptember 5-ei program fürdőzéssel kezdődött a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben, majd városunk önkormányzatának üdülőjében folytatódott, ahol gulyáslevessel várták a résztvevőket. Az ebéd elfogyasztása után elsőként Csirmazné Cservenyák Ilona, az Idősügyi Tanács elnöke, majd dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a nyugdíjasokat, aki beszámolt a közelmúltban elnyert pályázatokról és a hamarosan megkezdődő beruházásokról. Szó esett egyebek mellett a Mátyás király út, valamint a Kistemplom felújításáról, a Zsóry üdülőterület és a Kőkép fejlesztéséről, a buszpályaudvar áthelyezéséről, a Hadas városrész megújulásáról és a Mezőkövesd-Bükkzsérc közötti kerékpárút megépítéséről is. 

– Nagyon örülök annak, hogy idén is több mint 150 nyugdíjas jött el az összejövetelre. Az önkormányzatot illetően kötelességünknek tartjuk az idősek támogatását, hiszen azoknak a honfitársainknak, akik a várost építették, itt dolgoztak és itt öregedtek meg, meg kell, hogy köszönjük ezt és a lehetőségeinkhez mérten gondoskodnunk kell róluk. Azt gondolom, hogy Mezőkövesdről elmondhatjuk, hogy nyugdíjasbarát város, hiszen számos olyan támogatást biztosítunk, ami kifejezetten a szépkorúaknak szól – mondta dr. Fekete Zoltán polgármester.

A vendéglátás költségeit, a főzéshez szükséges alapanyagokat, valamint a nyugdíjasok utaztatását ebben az évben is városunk önkormányzata biztosította.
B. K.

Kapcsolódó hírek