Ugrás a tartalomhoz

A víz világnapja az oviban

Mezőkövesd hírei

A kis hajó című mesét dolgozták fel az Egri úti Székhely Óvodában.

A Meseösvény elnevezésű programot a víz világnapja alkalmából rendezték meg március 20-án, tudtuk meg Lázár Endrénétől, a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ intézményvezetőjétől.

– A meseösvény témája a kis hajó volt, Vlagyimir Szutyejev meséjét dolgoztuk fel közösen a gyerekekkel. Ez egy többhetes projekt volt, melybe bevontuk a szülőket is. Ők a gyerekekkel közösen nagyon sok újrahasznosított, vízzel kapcsolatos dolgot, egyebek mellett hajókat, akváriumokat, óriásteknőst, vagy CD-lemezekből óriáshalat készítettek. Nagyon szépen köszönjük a szülőknek – mondta az intézményvezető, aki kiemelte, az újrahasznosítás mellett a fenntarthatóság és a környezetvédelem is előtérbe került.

A meseösvény hét állomásból állt, melynek keretében a mese szereplői és eseményei mellett a víz védelmével is megismerkedtek a gyerekek, tette hozzá. Kiemelte, hogy a mozgáskoordináció és a finommotorika mellett például memóriafejlesztő játékokkal foglalkozhattak a gyerekek.

– Szeretnék külön is köszönetet mondani az óvodapedagógusoknak és minden kollégának, hogy lelkiismeretesen, önzetlenül és kreatívan álltak ehhez a programhoz és fantasztikus ötleteket valósítottak meg a mai nap folyamán – hangsúlyozta Lázár Endréné.

PROGRAMOK | Az intézményvezető hozzátette, hogy a következő program a tavaszköszöntő zöldágjárás lesz, melyet március 22-én tartanak meg a Székhely Óvodában. Ezen felül bábszínház és 3D-s mozi is lesz az intézményben, valamint megünneplik a húsvétot és az anyák napját, míg júniusban családi napot fognak tartani.

B. K.

Kapcsolódó hírek