Ugrás a tartalomhoz

Bál tizenhetedszer

Mezőkövesd hírei

Fotó: Csendes Szonja

Immár 17. alkalommal rendezték meg a Polgári Estélyt városunkban.

Az esemény elején a bál házigazdája, Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője mondott köszöntőt.

–  Nagyon örülök, hogy a Polgári Estély közel két évtized alatt a térség legjelentősebb, legnagyobb társadalmi rendezvénye lett. Nagyon büszke vagyok erre az eseményre, 2006-ban rendeztük meg először. Nem gondoltam volna, hogy ilyen összetartó erő tud lenni egy ilyen összejövetel, egy bál – mondta el Tállai András.

A házigazda után az est két védnöke, Dobóné Koncz Judit, Szentistván polgármestere és Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei elnöke osztotta meg gondolatait.

Nagy János, Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár, a bál fővédnöke beszédében kiemelte, hogy a térség országgyűlési képviselője, Tállai András immár 26 éve dolgozik Mezőkövesdért, a térségért. Hozzátette, hogy a régió hatalmasat fejlődött az elmúlt évtizedekben.

– Ha visszagondolunk, hogy 1998-ban hogyan nézett ki a térség, és hogyan néz ki ma. Egyértelmű, hogy mindenki léphetett egyet előre. El tudnánk képzelni Dél-Borsodot az M3-as autópálya nélkül, kisgyőri faragott falu nélkül, vagy NBI-es focicsapat nélkül? Ugye, nem lehet. Tállai András nagyszerűen csatornázta be az itt élők közösségi szellemét, józan gondolkodását és kiemelkedő szorgalmát – tette hozzá a fővédnök.

A rendezvény sztárvendége a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, énekesnő: Kovács Kati volt. Előadásában felcsendültek például a Most kéne abbahagyni, a Nem kell nekem, a Jaj, de jó, hogy voltál!, Kék az ég és zöld a fű című dalok.

Az ünnepi műsorban Panyi Evelin, a Randevú Plusz zenekar tagja is énekelt. Az estélyen a zenéről a Horizont zenekar gondoskodott, február 3-án.

hmzs

Kapcsolódó hírek