Ugrás a tartalomhoz

Fókuszban az ételérzékenység

Mezőkövesd hírei

A gluténmentes étkezés volt a témája a városunkban rendezett kétnapos workshopnak.

A programra kilátogatók Cserepes Ágnessel, a debreceni Gluténmentes Mennyország pékség tulajdonosával közösen „mentes” péksüteményeket sütöttek.

Tizenöt éve gluténérzékeny vagyok, a lányom pedig tej- és tojásérzékeny. Ezért új, glutén-, tej- és tojásmentes recepteket kellett alkotnom. A receptjeim alapján elkészített finomságok 3-4 napig is puhák maradnak, mert rostokat adunk hozzá. A pékségünkben is így készítjük el a pékárukat" – mondta el Cserepes Ágnes, aki hozzátette, hogy teljesen másként kell a gluténmentes recepteket elkészíteni, mint a hagyományos péksüteményeket.

A workshopon nemcsak a különleges recepteket próbálhatták ki az érdeklődők, hanem számos életviteli tanácsot is kaptak betegségeik szinten tartásához, de beszélgettek az ételérzékenységhez kapcsolódó betegségekről, például a cukorbetegségről, az inzulinrezisztenciáról. Az április 8-án és 9-én megtartott program Kesziné Simon Barbara általa alapított Szívesen-Mentesen Rendezvényszervezés rendezésében jött létre.

hmzs

Kapcsolódó hírek