Ugrás a tartalomhoz

Három évtized a rendőri pályán

Mezőkövesd hírei

A Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozatával tüntették ki dr. Varga László rendőrezredest, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetőjét.

Dr. Varga László 1973. május 10-én született Ózdon. Pályafutása a Szombathelyi Rendőrtiszthelyettes-képző Iskolában kezdődött 1991-ben, majd a Rendőrtiszti Főiskolán Budapesten folytatta tanulmányait, ahol nappali tagozaton bűnügyi szakon végzett. Emellett, második diplomáját 1999-ben a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogász végzettséggel szerezte meg.

Már a gimnáziumi érettségi idején erősen gondolkodtam azon, hogy a rendőri pályát választom, akkor még a rendőrtiszti főiskola és a jogi egyetem között vacilláltam, aztán végül mind a kettőt megcsináltam. Ugyanis nagyon fontos volt számomra a bajtársiasság, a rászorulók védelme, a fegyelmezettség, a csapatban dolgozás, és erre kiválóan illeszkedett a rendőri pálya" – mondta el dr. Varga László.

A mezőkövesdi rendőrkapitány immár több mint harminc éve dolgozik a rendvédelemben, eddigi rendőri szolgálatát Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyében teljesítette. Elsőként szülővárosában, Ózdon helyezkedett el.

A Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően Ózd városába kerültem vissza, ahol az Ózdi Rendőrkapitányságon dolgoztam mintegy 27 évet, ahol elsőként nyomozóként, vizsgálóként, majd alosztályvezetőként, osztályvezetőként, kapitányhelyettesként, majd végül 14 éven keresztül rendőrkapitányként teljesítettem szolgálatot. Másfél éve pedig a Mezőkövesdi Rendőrkaptányság vezetőjeként dolgozom"  – ismertette pályafutását a rendőrezredes.

Idén, nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódva a Belügyminisztérium ünnepségén a Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozatát vehette át a rendőrség állományában több mint három évtizeden keresztül végzett, kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül. A díjra Czinege László rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány terjesztette fel a mezőkövesdi vezetőt.

Úgy gondolom, hogy ez az elismerés díjazza azt a több mint harminc évet, melyet a rendőrségnél eltöltöttem. Egy hosszú szakmai pályafutásról van szó, ami nem volt könnyű, de rengeteg változatos kihívást tartogatott. A kitartó, fegyelmezett munkavégzést, úgy gondolom, hogy méltóképpen elismerte a javaslattevő"  – fűzte hozzá dr. Varga László, aki az elmúlt években több elismerésben részesült: megkapta a rendőrségi főtanácsosi címet, átvehette az évtizedes munkájának jutalmaként Ózd Városért elismerő érdemrendet.

Azt gondolom, hogy minden térségben, minden szakterületen, ahol szolgálatot teljesítek, elsősorban az emberek biztonságérzetét kell figyelembe venni. Ezt magas szakmaisággal igyekszem kiszolgálni. Természetesen ehhez szükség van egy csapatra, amelyet minden szolgálati helyemen mindig megtaláltam. Úgyhogy céljaim között egyértelműen szerepel, a velem együtt dolgozó kollégák magas színvonalú munkavégzése mellett, a csapategység fenntartása is"  – mondta el a rendőrkapitány.

Dr. Varga László nagyon büszke családjára, feleségére és hétéves kisfiúkra, aki már most nagy érdeklődést mutat a rendőri pálya iránt.

hmzs

Kapcsolódó hírek