Ugrás a tartalomhoz

Hétvége: pont nélkül

Mezőkövesd hírei

Fotó: facebook.com/KezilabdaklubAjka (Gyarmati László)

Nem szereztek pontot városunk felnőtt csapatai a hétvégén. A Mezőkövesd Zsóry FC a Puskás Akadémia FC ellen, míg a Mezőkövesdi KC Ajkán szenvedett vereséget.

Fotó: Csendes Szonja

LABDARÚGÁS | Az 5. helyen álló Puskás Akadémiát látta vendégül a Mezőkövesd Zsóry felnőtt együttese az OTP Bank Liga 28. fordulójában április 14-én.
Az első percekben a hazaiak voltak fölényben, majd 10 perc után a Fejér megyei gárda vette át az irányítást, helyzeteket azonban egyik csapat sem tudott kialakítani. A 28. percben előnybe kerültek a vendégek, Nagy Zs. bal oldali beadása után Levi emelkedett jó ütemben középen és közelről a bal alsó sarokba fejelt, úgy, hogy a labda Kovácsikról vágódott a kapuba. A 41. percben megduplázták előnyüket a látogatók, egy formás akció végén Beriashvili szabadított fel röviden, mely után Puljic szép mozdulattal tekert laposan a bal alsó sarokba. A ráadásban a harmadik gólt is megszerezte a Puskás Akadémia, Brandon lőtt 10 méterről a bal alsó sarokba, úgy, hogy a labda a menteni igyekvő Beriashviliről pattant a kapuba.
A második félidőben is a dunántúliak játszottak aktívabban és egy órányi játék után újabb gólt szereztek; egy szép bal oldali támadás végén Plsek beadása után Puljic lőtt közelről a léc alá. Ezt követően is a Puskás Akadémia dolgozott ki több lehetőséget, de újabb gól már nem született, a Fejér megyei együttes magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott városunkban.

A Mezőkövesd Zsóry 28 forduló után a 12. helyen áll 20 ponttal. A csapat legközelebb a Kecskeméti TE vendégeként lép pályára április 21-én, vasárnap 14.05-kor a Kecskeméti Széktói Stadionban.

KÉZILABDA | A 7. pozícióban álló KK Ajka KFT. gárdájához látogatott a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata április 13-án. A találkozót a kövesdiek kezdték jobban, a 6. percben Kátai gólja után 4-2-re vezettek a vendégek. Ezt követően a hazaiak egy 3-0-s sorozat után átvették a vezetést, de Kovács révén az MKC gyorsan egyenlített. A folytatásban jobbára felváltva potyogtak a gólok, a 16. percben Szabó D. találatát követően 9-9 volt az állás. Ezután is szorosan alakult a mérkőzés, de két gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a felek között. Huszonhét perc után az MKC 15-13-ra vezetett és az előnyből egy gólt meg is őrzött a szünetig, így 30 percet követően 16-15 volt az eredmény.

Fordulás után is őrizték 1-2 gólos előnyüket a kövesdiek, akik a 38. percben Kátai gólja után 19-18-as előnyben voltak. 20-20 után viszont újra fordult a kocka, a dunántúli gárda átvette a vezetést és 23-23 fokozatosan növelte előnyét, az 52. percben már négygólos, 28-24-es fórban volt. Az MKC ezután zsinórban három gólt lőtt, így az utolsó két perc előtt újra teljesen nyílt lett a mérkőzés. A hátralévő időben márcsak egy hazai gól született, így az Ajka nagy küzdelemben 29-27-re megnyerte a találkozót. A hazaiak közül Bodnár Á. volt a legeredményesebb 6 góllal, a kövesdieknél Dobi szintén 6 gólig jutott.

A Mezőkövesdi KC 30 ponttal az 5. helyen áll a tabellán 25 forduló után. A csapat legközelebb április 20-án, szombaton 18 órakor a Kecskemétet látja majd vendégül a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

Kapcsolódó hírek