Ugrás a tartalomhoz

Hétvégi sporteredmények

Mezőkövesd hírei

Szoros küzdelemben győzött a Mezőkövesd Zsóry SE felnőtt sakkcsapata, míg a Mezőkövesd Zsóry FC és a Mezőkövesdi KC együttese pont nélkül maradt a hétvégén.

SAKK | A Mezőkövesd Zsóry SE sakkozói a Karsol-DSBK csapatát látták vendégül március 10-én, az NB II.-es bajnokság Barcza csoportjának 6. fordulójában. A találkozó nagyon szorosan alakult, az első nyolc, valamint az utolsó két táblán egyaránt döntetlen született, a 9. és 10. táblán viszont Pap Kristóf és Kántor József nyerni tudott, így a mezőkövesdi csapat végül 7-5-ös győzelmet aratott.

A Mezőkövesd Zsóry 6 forduló után 35 ponttal és 6 csapatponttal a 4. helyen áll a tabellán. A kövesdiek legközelebb a Miskolci Sportiskola-KisBocsok vendégeként ülnek asztalhoz április 7-én, vasárnap 10 órakor, Miskolcon.

Fotó: Csendes Szonja
Fotó: Csendes Szonja

LABDARÚGÁS | A 8. helyen álló Diósgyőri VTK ellen lépett pályára a Mezőkövesd Zsóry FC hazai környezetben március 9-én. A kövesdiek kezdték aktívabban a megyei rangadót, mégis a vendégek szereztek vezetést a 16. percben Szatmári közeli találatával. A hazaiak az első félidő végén egyenlítettek, Drazic látványos mozdulattal, a kapunak háttal állva talált a hálóba a 45. percben. Fordulás után mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, újabb gólt a miskolci csapat szerzett, a 72. percben Bényei volt közelről eredményes. A 77. percben nehéz helyzetbe került a Mezőkövesd, miután a játékvezető kiállította Szilágyit, így a hazaiak létszámhátrányban folytathatták a mérkőzést. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így a Diósgyőr 2-1-re megnyerte a megyei rangadót.

A Mezőkövesd Zsóry 24 forduló után a 12. helyen áll a tabellán 19 ponttal. A csapat legközelebb március 16-án, szombaton 13 órakor lép pályára az Újpest FC vendégeként a Szusza Ferenc Stadionban.

Fotó: Mezőkövesdi KC facebook-oldala
Fotó: Mezőkövesdi KC facebook-oldala

KÉZILABDA | A közvetlen rivális Szigetszentmiklósi KSK vendégeként lépett pályára a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata az NB I./B-s bajnokság 21. fordulójában. Mindkét csapat 26 ponttal várhatta a március 9-ei mérkőzést, így előzetesen kiegyenlített találkozóra lehetett számítani. A hazaiak kezdtek jobban, 12 perc után 5-2-re vezettek és a kövesdiek hiába kértek időt, a különbség a folytatásban tovább nőtt; a 19. percben Kerkovits találatát követően már 9-3 volt az állás. Ezután az MKC egy 3-0-ás sorozatot produkált, de ettől közelebb nem tudott felzárkózni, 30 perc után 13-9 állt az eredményjelzőn. Fordulás után állandósult a 4-5 gólos különbség a csapatok között, a 43. percben 20-15-re vezettek a hazaiak. A Mezőkövesd többször is felzárkózott 4 gólra a játékrész derekán, de ettől jobban nem sikerült megközelíteni a szigetszentmiklósiakat. A vendéglátók 22-18 után egy 4-0-ás szériával megduplázták az előnyüket és eldöntötték a mérkőzést, ugyanis az 52. percben már 26-18-as előnyben voltak. A különbség a hajrában tovább nőtt a felek között, így a Pest vármegyei együttes végül 10 gólos, 31-21-es győzelmet aratott.

Az Mezőkövesdi KC 21 forduló után az 5. helyen áll a tabellán 26 ponttal. A csapat legközelebb a Vecsési KKFT. csapatát látja majd vendégül kéthetes bajnoki szünetet követően. A találkozó március 23-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

Kapcsolódó hírek