Ugrás a tartalomhoz

Hétvégi sporteredmények

Mezőkövesd hírei

29-27-re legyőzte a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a 2. helyen álló Veszprém Handball Academy U21 együttesét, a Mezőkövesd Zsóry FC és a Mezőkövesd Zsóry SE sakkcsapata viszont kikapott a hétvégén.

KÉZILABDA | A 2. helyezett veszprémi együttest látta vendégül a kövesdi gárda az NB I./B-s bajnokság 24. fordulójában április 6-án. A találkozót a dunántúli gárda kezdte jobban, az MKC első találatát Jancsó szerezte a 4. percben, 4-1 volt ekkor az állás. A különbség a folytatásban tovább nőtt a felek között, Füry gólja után már 9-4-re vezettek a látogatók a 15. percben. Az MKC ezután egy 5-0-s sorozatot produkált, viszont a vezetést nem tudta átvenni, a szünetben 14-13-ra vezettek a vendégek.

Fordulás után a kövesdi gárda egy 5-0-s sorozattal kezdett, így átvette a vezetést és a 36. percben 18-14-es előnyben volt, majd a 39. percben már 20-15-re vezettek a hazaiak. Ezután a látogatók zsinórban három gólt lőttek, így újra nyílt lett a mérkőzés. A folytatásban állandósult a 2-3 gólos különbség a csapatok között, a 49. percben Kátai találatát követően 23-20 volt az eredmény. Ezt követően a vendégek felzárkóztak 23-22-re, de egyenlíteni nem tudtak, az 53. percben 26-22 volt az állás. Az MKC az előnyét a hajrában is megtartotta és ugyan a vendégek az utolsó percben megfelezték a különbséget, de reális esélyük nem volt a pontszerzésre, a kövesdi gárda 29-27-re megnyerte a felsőházi rangadót. A kövesdiek közül Jancsó 6, míg a vendégeknél Barna 10 góllal lett a legeredményesebb játékos.

A Mezőkövesdi KC 24 forduló után a 4. helyen áll a tabellán 30 ponttal. A csapat legközelebb a KK Ajka Kft. vendégeként játszik bajnoki mérkőzést április 13-án, szombaton 16 órakor az ajkai Városi Sportcentrumban.

Fotó: Fehérvár FC

LABDARÚGÁS | A 3. helyen álló Fehérvár FC vendégeként lépett pályára a Mezőkövesd Zsóry FC az OTP Bank Liga 27. fordulójában április 6-án. A fehérváriak játszottak fölényben a találkozó elején, de a kövesdiek előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre a 12. percben egy gyors akció végén Molnár bal oldali beadását követően Drazic bólintott nagy helyzetben a jobb alsó sarok mellé 10 méterről, majd néhány perccel később újra a kövesdi támadó került helyzetbe, Tóth bravúrosan védte az éles szögből leadott kísérletét. Ezt követően is bátran játszott a kövesdi gárda, a 31. percben mégis a hazaiak szereztek vezetést Stefanelli találatával. Fordulás után is a hazaiak játszottak mezőnyfölényben. A 62. percben megduplázták előnyüket a vendéglátók, Christensen 18 méterről szép mozdulattal a jobb alsó sarokba helyezett. A 68. percben büntetőhöz jutottak a házigazdák, a 11-est Christensen magabiztosan a bal alsó sarokba rúgta. A 75. percben megszerezték a negyedik gólt is a házigazdák, Kovácsik bravúros védése után Karamoko lőtt közelről a léc alá. A 83. percben újabb hazai gól született, Berki talált a bal alsó sarokba 18 méterről, aki ezzel beállította az 5-0-ás végeredményt.

A Mezőkövesd Zsóry 27 forduló után a 12. helyen áll a tabellán 20 ponttal. A csapat legközelebb április 14-én, vasárnap 18.45-kor a Puskás Akadémia együttesét látja majd vendégül a Városi Stadionban.

SAKK | 8-4-es vereséget szenvedett A Mezőkövesd Zsóry SE csapata a M.Sportisk-KisBocsok otthonában az NB II.-es bajnokság Barcza csoportjában április 7-én. A mérkőzés hazai fölényben zajlott, ugyanis hat táblán miskolci győzelem született, két táblán a mezőkövesdiek nyertek, míg négy parti döntetlennel zárult. A kövesdiek közül Zelei Zoltán és Tóth László nyert, rajtuk kívül Pap János, Kelemen György, Kántor József és Póta Lajos osztozott meg a pontokon.

A Mezőkövesd Zsóry 7 forduló után a 4. helyen áll a tabellán 39 ponttal és 6 csapatponttal. Az együttes legközelebb május 12-én, vasárnap 10 órakor az Edelényi VSE csapatát látja vendégül a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban.

B. K.

Kapcsolódó hírek