Ugrás a tartalomhoz

„Kezdőhang-verseny” a Zeneiskolában

Mezőkövesd hírei

Népdalok, John Thomson, Joachim van den Hove, Papp Lajos művei csendültek fel a „Kezdőhang-verseny” elnevezésű rendezvényen.

A Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola „Kezdőhang-versenye” már többéves hagyományra tekint vissza, amelyen a kezdő zeneiskolások bemutatkozására nyílik lehetőség. A rendezvényen főként az előképző 1. és 2. osztályosai, valamint az első osztályosok 18 műsorszámmal mutatták be tudásukat.

Az eseményen a zeneiskolások zongorán, fuvolán, trombitán, kürtön, kisdobon, furulyán, keyboardon, valamint énekhanggal szólaltatták meg a különböző darabokat.

A növendékek előadásában felcsendült több népdal is, mint például a Gólya, gólya, gilice, Papp Lajos Magyar népdal című műve, valamint a Hej, vára, vára és a Mackó, mackó, ugorjál! című gyerekdalok.

Emellett a repertoárban szerepelt például John Thomas Kézkeresztezős etűdje, Papp Lajos Boszorkánycsúfoló szerzeménye, Fantóné Kassai Mária Moderato című műve, Kígyósi Árpád Facipős tánc című zenéje, valamint Joachim van den Hove-tól a Canarie.

Az intézmény március 25-én rendezte meg a hangversenyt a Zeneiskola nagytermében.

hmzs

Kapcsolódó hírek