Ugrás a tartalomhoz

Megújul az erkély

Mezőkövesd hírei

Elkezdődött a Közösségi Ház újabb fejlesztése.

Mezőkövesd Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető a másik három, Egerlövő, Mezőkeresztes, Hejőpapi önkormányzatával közösen nyújtott be pályázatot még 2022 januárjában az Élhető települések című pályázati felhívásra. A konzorcium „Közösségi célú fejlesztés Mezőkövesd, Mezőkeresztes, Hejőpapi, Egerlövő településeken” című projektjével mintegy 225,47 millió forint európai uniós támogatást nyert el. A nyertes pályázat révén Egerlövőn és Hejőpapin a közösségi ház, míg Mezőkeresztesen a népkert egy része újul majd meg.

Városunkban pedig a Közösségi Ház újabb fejlesztése valósulhat meg a projekt révén mintegy 89,48 millió forint támogatásból.

„Új székeket, új szőnyegpadlót kap a színházterem erkélye, valamint az egész intézmény villamoshálózatának rekonstrukciója valósul meg az európai uniós pályázatnak köszönhetően” – mondta el Kazárné Kalber Nikolett, a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kivitelező cég a hét elején kezdte el a munkát a mezőkövesdi Közösségi Házban, várhatóan június végére, július elejére készülnek majd el az intézmény felújításával.

hmzs

Kapcsolódó hírek