Ugrás a tartalomhoz

Plusz egy pont

Mezőkövesd hírei

Fotó: Csendes Szonja

Gólzáporos döntetlent játszott a Mezőkövesd Zsóry FC az Újpest FC vendégeként az OTP Bank Ligában.

A 9. helyen álló fővárosi csapathoz látogatott a kövesdi együttes a bajnokság 25. fordulójában március 16-án. Bátran kezdték a mérkőzést a vendégek, több ígéretes lehetőség is adódott a gólszerzésre, majd a hazaiak feljavultak, de gólt egyik csapat sem rúgott a szünetig, így döntetlen állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.
A második félidő remekül kezdődött a kövesdiek számára, egy gyors kontra végén Drazic tálalt önzetlenül Cseke elé, aki 8 méterről félmagasan a kapu közepébe helyezett az 50. percben. A gól után is lendületben maradtak a vendégek, majd a fővárosiak vették kezükbe az irányítást. A 84. percben Kojnok Csoboth ellen elkövetett szabálytalansága miatt 11-eshez jutottak a vendéglátók. A büntetőt Ljujic magabiztosan értékesítette, majd két perccel később megfordították az eredményt a hazaiak, Simon jobb oldali beadása után Csoboth öt méterről a kapu bal oldalába fejelt. A kövesdi csapat azonban nem adta fel és a ráadásban Karnitski 14 méteres találatával egyenlített, ezzel egy pontot megszerzett.
A Mezőkövesd Zsóry 25 forduló után a 12. helyen áll a tabellán 20 ponttal. A csapat kéthetes bajnoki szünetet követően legközelebb a bajnoki címvédő Ferencvárost látja majd vendégül. A bajnoki találkozó március 31-én, vasárnap 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban. 

B. K.

Kapcsolódó hírek