Ugrás a tartalomhoz

Új játszótér: már dolgoznak

Mezőkövesd hírei

Elindult az új játszótér építése a Szőlő, a Ribizli és a Barack utcák által határolt területen.

Mezőkövesd Város Önkormányzata 2022-ben adott be pályázatot a játszótér megépítésére, amely pozitív elbírálásban részesült. Az év végére elkészültek az új játszótér tervei. Ezt követően lefolytatták a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást, melynek nyertese a Zöfe Kft. lett. A cég már korábban több esetben is dolgozott városunkban, például a Skate park kialakítása is hozzájuk kötődik. A cég február 19-én kezdte el a munkát, jelenleg a terület kijelölése zajlik.

– Közel 100 millió forintból építjük meg az új játszóteret a Szőlő és Barack utca közötti önkormányzati területünkön. Ma megtörtént a terület átadása és már dolgoznak a kivitelező cég munkatársai, akiknek 45 nap áll rendelkezésre a feladatra. Nagyon örülök, hogy ezt végre meg tudjuk valósítani, a város egyik legjobb játszótere lesz. Ezt a fejlesztést ebben a városrészben élő családok, gyerekek már régóta várták – emelte ki dr. Fekete Zoltán polgármester.

Az új játszótéren kilenc darab játszóeszköz, padok és ivóvízellátás is helyet kap. A téren Hags márkájú eszközöket telepítenek: mászókák, csúszda, trambulin, hinták és fejlesztő játékok várják majd a gyerekeket. A csúszdás játszóeszköz fölé mintegy 9,5 m2 nagyságban napvitorlát is szerelnek, az esti megvilágításról pedig napelemes kandeláberek gondoskodnak majd. A meglévő növényzet megőrzése, megóvása mellett új fákat és cserjéket is ültetnek a parkban

A városvezető a helyszínen az új játszótér mellett élő lakosságot is tájékoztatta a fejleményekről, akik megnézhették a terveket.

– Mezőkövesdnek ez a része eddig ilyen fejlesztést még nem kapott. Az utóbbi időben központosabbá vált a Barack és a Szőlő utca. Az új játszótérnek nagyon örülünk, pozitív dolognak tartják az itt élők. Reméljük, hogy egyre több fiatal családot vonz majd ide ez fejlesztés – mondta el a körzet települési képviselője, Viszneki Gáspár.

Dr. Fekete Zoltán kiemelte, hogy a most létesülő játszótér mellett található önkormányzati terület további fejlesztésre ad lehetőséget.

hmzs

Kapcsolódó hírek