Ugrás a tartalomhoz

Nyílt nap a Gimnáziumban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

6 osztályos gimnáziumi képzést, általános és reál irányultságú 4 osztályos gimnáziumi osztályt, közgazdasági és rendészeti szakközépiskolai osztályt, valamint idegennyelvi előkészítő osztályt indítanak el a 2013/2014-es tanévben a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában.

Erről Juhász Jánosné igazgató tájékoztatta a végzős általános iskolásokat a november 19-én és 20-án megtartott nyílt napon.
A két nap során a mezőkövesdi és a környékbeli általános iskolákból mintegy 200 diák és szüleik látogattak el a kövesdi Gimnáziumba, hogy megismerjék a középfokú oktatási intézmény kínálatát.
A középiskolában tett szemle során elsőként Juhász Jánosné tájékoztatta az érdeklődőket a képzések tartalmáról, formáiról.
Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan jövőre is indítanak négy osztályos képzés keretében reál és általános gimnáziumi osztályt, valamint 0. évfolyamon idegen nyelvi előkészítő osztályt. A szakközépiskolai képzések sem változnak az idei esztendőhöz képest, marad a közgazdasági és a rendészeti szakirány. Ezen a területen csak annyi változott, hogy 2014. után az előírások megváltozásával kötelező lesz érettségi vizsgát tenni a diákoknak a szakmai tárgyból is.
Új lesz a jövő tanévtől a hat osztályos gimnáziumi képzés elindítása, amely főként a természettudományi irányt erősíti. Ebben az esetben a 11. évfolyamon lehetőségük nyílik a tanulóknak, hogy megerősítsék a természettudományi terület iránti érdeklődésüket, vagy váltsanak a reál tárgyak felé.
Az intézmény vezetőjének tájékoztatóját követően az érdeklődők megtekinthették a tan- és szaktermeket.
A hat osztályos gimnáziumi képzés iránt már most nagy az érdeklődés a végzős általános iskolások körében. Erről a képzési formáról tartanak tájékoztatást december 4-én 17 órától a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola dísztermében.

Kapcsolódó hírek