Ugrás a tartalomhoz

Ünnepi készülődés városunkban (videóval)

Mezőkövesd hírei

Elkezdődött a karácsonyi készülődés városunkban. A héten felszerelték a díszkivilágítási lámpatesteket és a város fenyőfáját is felállították.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan már november végén elindult a Karácsonyra való felkészülés. Az üzletek kirakatai, a házak mellett ilyenkor öltözik díszbe Mezőkövesd főutcája is. A villanyoszlopokra kihelyezett, valamint az úton átívelő díszeket az Önkormányzat évről évre gazdagítja. A Mátyás Király-Bacsó Béla-Kavicsos-tó út mellett új helyszíneken is lesz díszkivilágítás. Így pályázati forrásból a megújult Városi Galéria előtt fényfüzéreket helyeznek el a fákon, míg a Galériát és a Közösségi Házat fényfüggönnyel ékesítik. Folyamatosan történik az elemek kihelyezése és december 2-án délután 4 óra körül, a közvilágítással egy időben kapcsolják fel a díszvilágítást is.
A héten állították fel a Bárdos Lajos Tagiskola előtt a város karácsonyfáját, amelyet tavalyhoz hasonlóan az iskolások által készített díszek tesznek majd hangulatossá, valamint advent utolsó vasárnapján a város intézményeinek képviselői akasztják fel az erre az alkalomra készített díszeket.
Emellett a faházak is helyet kaptak a téren, ahol majd a karácsonyi vásár keretében az érdeklődők válogathatnak a kínált portékából.

Kapcsolódó hírek