Ugrás a tartalomhoz

Adóhátralékok nyomában

Mezőkövesd hírei

A 2013-as évben is folytatódnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési és végrehajtási szakterületének közös akciói. Az összehangolt vizsgálatok elsődleges célja a költségvetést megillető bevételek biztosítása, az adóhátralékkal rendelkező piaci vásározó kereskedők tartozásainak behajtása.

A Borsodi egységek a nőnap közeledtével a megyeszékhely frekventált piacain célirányosan, a jelentősebb adótartozást felhalmozó virágkereskedőknél folytattak vizsgálatokat, az ónodi vásáron pedig a kitelepült alkalmi árusokra fókuszáltak.

A számottevő adóhátralékkal rendelkező kereskedőknél a helyszíni ellenőrzéssel egyidejűleg ingófoglalásra is sor került.
Egyik esetben például, a milliós nagyságrendű tartozást felhalmozó kereskedő a virágkészletével fizetett az elmaradásáért, másik esetben az alkalmi árus milliós értékű furgonját foglalták le a NAV munkatársai.

A kirakodó vásáron lefolytatott operatív vizsgálatok átlag feletti megállapítással zárultak. A szigorú szankciók ellenére a revíziók kétharmadában nem állították ki a vásárlásról szóló nyugtát. Az érintett vállalkozások százezres nagyságrendű bírságra számíthatnak.


dr. Körtvélyesi Zsuzsanna
Sajtóreferens, Főosztályvezető
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága
Tel.: 30/518-6097

Kapcsolódó hírek