Ugrás a tartalomhoz

A nemzeti összetartozást ünnepelték (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Nemzeti Összetartozás Napját ünnepelték városunkban június 4-én. Az ünnepi műsort a Szent László Gimnázium diákjai mutatták be.

A Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola által összeállított ünnepi program elején dr. Fekete Zoltán polgármester osztotta meg gondolatait. Városunk első embere kiemelte, hogy csoda, hogy Trianon után 93 évvel él a magyar nemzet, nem hagyta magát kivégezni. Hozzátette, hogy a ma élőknek, a fiataloknak a feladata, hogy még szorosabbra fűzzék a határainkon kívül élő honfitársakkal a kapcsolatot, hiszen a helyek, határok, sorompók elhatárolnak minket, de el nem választhatnak bennünket, hiszen összetartozunk.
Az ünnepi beszéd után a Gimnázium 11. A osztályának színvonalas tolmácsolásában tekinthette meg az együtt emlékező közönség Rozványi Dávid Imakönyv a padláson című művének dramatizált változatát, amely során egy pap szemszögéből ismerhettük meg az 1920-as és azt követő évek történéseit.
Ezt követően a program a Wass Albert szobránál folytatódott, ahol Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Polgári Kör, a Fidesz Mezőkövesdi Szervezete, a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola és a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola képviselői koszorúzták meg az erdélyi író emlékművét.

Kapcsolódó hírek