Ugrás a tartalomhoz

Hétvégi sport – kézilabdás sikerrel

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi KC felnőtt csapata győzött a Kecskemét ellen, míg a Mezőkövesd Zsóry FC csapata kikapott Kecskeméten a bajnokságban.

A 15. helyen álló Kecskemétet látta vendégül az MKC felnőtt csapata április 20-án az NB I./B-s bajnokság 26. fordulójában. Az első percekben kiegyenlített játék zajlott a pályán, a 9. percben Kátai gólja után 4-3-ra vezetett a kövesdi együttes. A folytatásban is felváltva vezettek a felek, 14 percet követően 8-7-es előnyben volt az MKC. Ezután egy 4-1-es sorozatot produkált a Mezőkövesd, így 20 perc elteltével 12-8-as előnyben voltak Drizner Péter tanítványai. A folytatásban sem változott a játék képe, a kövesdi gárda folyamatosan növelte előnyét, ennek eredményeként 30 perc után nyolc góllal, 20-12-re vezetett.

Fordulás után állandósult a 8-9 gólos különbség a csapatok között, az MKC magabiztosan őrizte előnyét. A vendégek a játékrész felénél 26-20-ra felzárkóztak Deák találata után, de ettől jobban nem tudták megközelíteni a hazaiakat.  Ezt követően újra nőtt a különbség, az 57. percben Dócs góljával már tíz gólos, 34-24-es előnyben volt az MKC. A kövesdiek a hajrát is megnyerték 3-1-re, így végül fölényes, 37-25-ös győzelmet arattak.

A hazaiak közül Dobi Sándor, míg a vendégeknél Horváth Andor jutott el 7 gólig, mellyel a két játékos holtversenyben lett a legeredményesebb a mérkőzésen.

A Mezőkövesdi KC 26 forduló után az 5. helyen áll a tabellán 32 ponttal. A csapat legközelebb április 26-án, pénteken 18 órakor a Ceglédi KK vendégeként játszik bajnoki mérkőzést.

Fotó: Csendes Szonja

LABDARÚGÁS | A 9. helyen álló Kecskeméti TE otthonában lépett pályára a Mezőkövesd Zsóry FC az OTP Bank Liga 29. fordulójában április 21-én. Bátran kezdtek a vendégek és az 5. percben közel jártak a vezetés megszerzéséhez, Bőle 16 méteres lövését követően Belényesiről vágódott a labda szögletre. A folytatásban a hazaiak is dolgoztak ki helyzeteket, Lukács, Belényesi és Leoni szerezhetett volna gólt, de a lehetőségek kimaradtak. A 32. percben megszerezte a vezetést a kövesdi csapat, Bőle jobb oldali szabadrúgását követően a középen berobbanó Szalai fejelt 10 méterről a kapu bal oldalába. A 40. percben egy gyors hazai támadás végén Helmich lőtt közelről a kapu bal oldalába, ezzel egyenlítettek a vendéglátók.

 A második félidő első lehetősége a Mezőkövesd Zsóry előtt adódott, Kócs-Washburn fejelt a kapu mellé az 53. percben. A 65. percben megfordította az állást a Kecskemét, egy gyors hazai akció végén a menteni igyekvő Beriashvili lábáról pattant a labda a hálóba. Tíz perccel később a kövesdiek jutottak el helyzetig, Ugrai bólintott közelről a kapu fölé, majd öt perccel ezután a túloldalon Belényesi fejese tévesztett célt. Ezt követően hazai oldalon Májer, míg a vendégektől Kojnok és Ugrai veszélyeztetett, de újabb gól már nem született a mérkőzésen. A Kecskemét egygólos, 2-1-es győzelmet aratott a Mezőkövesd ellen, mellyel eldőlt, hogy a vendégek 8 év után búcsúznak az élvonaltól.

A Mezőkövesd Zsóry 29 fordulót követően a 12. helyen áll a tabellán 20 ponttal. A csapat legközelebb április 27-én, szombaton 14.30-kor a Paksi FC vendégeként lép majd pályára.

B. K.

Kapcsolódó hírek