Ugrás a tartalomhoz

Beérkeztek a munkák a hímzőpályázatra (videóval)

Mezőkövesd hírei

Több mint 600 pályamunka érkezett be az immár 27. alkalommal meghirdetett Országos Kisjankó Bori Hímzőpályázatra és Kiállításra. A hímzett tárgyak és tárgycsoportok zsűrizése a közelmúltban történt meg.

1962-ben hirdették meg először az országos hírű mintaíró és hímzőasszony emlékére a Kis Jankó Bori országos hímzőpályázatot. A pályázatot 1962. óta minden esztendőben, 1972-1980. között kétévenként, 1990-tól háromévenként hirdetik meg. Idén immár 27. alkalommal kerül sor erre a pályázatra és a zsűrizett termékek kiállítására. Ebben az esztendőben mintegy 350 pályatárgy, tárgycsoport érkezett a pályázatra, amely több mint 600 hímzett textilt, ruhaneműt jelent összesen. A szakmai zsűri két napon keresztül értékelte és bírálta a beérkezett munkákat. A meghozott döntés értelmében 75%-uk lett zsűrizett, minősített anyag.
A zsűrizett pályatárgyakból kiállítás is nyílik, ahol az eredményhirdetés mellett a nagyközönség is megcsodálhatja az elkészült, színvonalas munkákat. A tárlatot július 5-én rendezik majd meg a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében.

Kapcsolódó hírek