Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. június 7. (szerda) 11:50 Róbert névnapja van
 
Szoboravatás (videóval frissítve)

Új Mária-szobrot avattak augusztus 15-én a Jézus Szíve templom sírkertjében. Településünkön, annak környékén több Mária-szobor található, azonban azok mellett vagy a megközelítés, vagy a forgalom miatt nehéz megállni, imádkozni. Ez adta annak az ötletét, hogy a Jézus Szíve templom kertjében állítanának fel egy szobrot a Szűz Anya tiszteletére.


El is indult a szervezés, a munka, amelynek eredményeként Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én bemutatták, felavatták az új szobrot. Berkes László pápai prelátus az átadó ünnepségen elmondta, hogy a szobrot Olaszországból, tőlünk 800-1000 km-re fekvő településről hozták el Mezőkövesdre.

A kertben a szobor felállításához szükséges kőműves és műköves munkát Vámos István és Kiss István végezte el. Az ő munkájuk mellett az egyházközség képviselő-testületének és a Komáromi család támogatása révén sikerült a szobrot a sírkertben elhelyezni, amely mellett már nyugodtan, békés környezetben megállhatnak imádkozni, hálát adni a hívők.
Az atya beszédében azt is elmondta, hogy a Mária-szobor alját, ami Mária köpenyét szimbolizálja, kétféle kék színnel festették meg. A belső világosabb kék színű, amely Mária köpenyének belső, óvó-védő részét jelképezi, míg a szobor hátsó, sötétebb kék színe a viharvert, ázott köpenyre utal.
Az augusztus 15-ei esti szentmisét követően Berkes László pápai prelátus közös imádkozás után megáldotta és megszentelte a templom sírkertjében helyet kapó Mária-szobrot.


Kapcsolódó képek:Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés