Ugrás a tartalomhoz

Vereség a presztízsrangadón (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 33-24 (16-11)

Kilencgólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata az NB I-es bajnokság 3. játéknapján. Kézilabdázóink a szomszédvár B. Braun Gyöngyös együttesétől kaptak ki a mátraaljai városban.


A két csapat egyaránt két összecsapást játszott le a bajnokságban és érdekesség, hogy a Veszprém ellen a Gyöngyös és a Mezőkövesd is parkettre lépett. A bakonyi sztárgárda mindkét együttest 13 találattal győzte le, ez alapján döntetlen körüli eredményre lehetett számítani a presztízsrangadón. Az eredménytől függetlenül a Heves megyeiek számítottak a mérkőzés esélyesének, ráadásul együttesünk helyzetét nehezítette, hogy a talpcsonttörést szenvedett Kurbely mellett sérülés miatt Kleis sem léphetett parkettre. Viszont az Orosházáról igazolt és a Veszprém ellen bemutatkozott Goran Dukic ott volt a mérkőzésen.


Hullámzó játék

Az összecsapás rendkívül hullámzóan kezdődött. A találkozó első két gólját a mátraaljai gárda szerezte, viszont ezt követően zsinórban négy mezőkövesdi találat született, így együttesünk átvette a vezetést. Dobóék lendülete azonban nem tartott sokáig, mivel Frey, Szalafai és Varsandán is magára talált, ezért a vendéglátók megfordították az eredményt és 8-5-re megléptek. A kövesdi időkérés után Dobó kétszer, valamint Molnár is betalált, ennek köszönhetően 8-8-ra módosult az állás. A folytatásban a hazaiak játszottak jobban és állandósították a 2-3 gólos előnyüket. Kézilabdázóink 13-11 után több nagy hibát is elkövettek, ennek eredményeként Kovácsék 5 gólos hátrányból várhatták a második játékrészt.


A hajrá döntött

Fordulás után a stabil védekezésnek és a Grünfelder vezérletével feljavuló és hatékony támadójátéknak köszönhetően csapatunk 18-16-ra felzárkózott, de a mieink ettől közelebb nem tudtak a Heves megyeiekhez kerülni. A különbség egészen az utolsó 10 percig megmaradt a felek között, viszont a hajrában egy 4-0-ás sorozatot indított Gulyás András együttese, amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A találkozó utolsó perceiben az MKC már nem tudott újítani, így a Gyöngyös végül nagy különbséggel diadalmaskodott a presztízsrangadón.


Cegléden pénteken


Kézilabdázóink legközelebb ismét idegenben fognak pályára lépni szeptember 20-án, pénteken. A Ceglédi KKSE – Mezőkövesdi KC összecsapás 18 órakor kezdődik a Pest megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

B.Braun Gyöngyös - Mezőkövesdi KC 33-24 (16-11)
Gyöngyös, 700 néző, vezette: Horváth, Marton
Gyöngyös: Liszkai, Hudák (kapusok), Sándor Á. 5, Frey T. 7 (2), Iváncsik Á. 3, Sándor R., Oláh, Varsandán M. 6, Szöllősi Á. 1, Hajdu, Debreczeni 1, Szalafai 6, Koller 2, Atsushi 2. Vezetőedző: Gulyás István
MKC: Kiss O. (k), Gyuris, Szepesi, Grünfelder 7 (3), Dukic 3, Kovács P. 1, Nyitrai J., Molnár 3 (1), Trivkovics 3, Fekete, Dobó 5, Benis 2. Szakmai tanácsadó: Molnár András
Hetesek: 2/2 illetve, 5/4
Kiállítás: 4 illetve, 4 perc

Kapcsolódó hírek