Ugrás a tartalomhoz

Listavezető mindkét fronton

Mezőkövesd hírei

Nehéz találkozók várnak városunk élvonalban szereplő felnőtt csapataira a hétvégén. Labdarúgóink a listavezető Videoton vendégeként lépnek pályára, míg kézilabdázóink a szintén éllovas Szegedet igyekeznek megszorítani hazai pályán.

Az ősz egyik legnehezebb mérkőzése vár felnőtt labdarúgóinkra az OTP Bank Liga 14. fordulójának nyitómérkőzésén Székesfehérváron, ugyanis együttesünk a bajnokság éllovasához látogat pénteken. A nagy múltú dunántúli együttes kiválóan kezdte a bajnokságot, hiszen az első hat összecsapásból öt győzelem és egy döntetlen volt a csapat mérlege. A Debrecenben elszenvedett 2-1-es vereséget követően újabb három győzelem következett, viszont az elmúlt hetekben hullámvölgybe kerültek a Fejér megyeiek. Jose Gomes csapata a Budapest Honvédtól hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereség után a sereghajtó Kaposvár otthonában is pont nélkül maradt. A két vereség ellenére őrzik első helyüket a fehérváriak, viszont előnyük egyetlen pontra olvadt az üldözőkkel szemben. Nikolicsék 28 ponttal állnak az első helyen, a DVSC-TEVA 27 egységgel a 2., míg a DVTK 25 egységgel a 3. helyet foglalja el a tabellán. Ahhoz, hogy a Videoton megőrizze az elsőségét, mindenképpen győznie kell a pénteki összecsapáson.


Nehéz feladat

Együttesünk számára is égetően fontos lenne a győzelem megszerzése, ugyanis Bognárék egyre nehezebb helyzetbe sodródnak. Labdarúgóink 11 ponttal a 15. helyen állnak a bajnokságban. Csapatunk szereplése érdekes kettősséget mutat, ami akár kedvező is lehet a hétvégével kapcsolatban, ugyanis idegenben lényegesen jobban teljesítenek Hegedűsék, mint Mezőkövesden. Együttesünk hazai pályán csak a Puskás Akadémiát tudta legyőzni. Ezzel szemben Dobosék házon kívül már 8 pontot szorgoskodtak össze. Nagyon fontos lenne, hogy ez a tendencia most ne szakadjon meg és együttesünk ponttal zárja a fehérvári kiruccanást. A találkozónak ettől függetlenül természetesen a hazaiak az esélyesei, de reméljük csapatunk ezúttal is rácáfol a papírformára.
A Videoton FC – Mezőkövesd Zsóry bajnoki összecsapás november 8-án, pénteken 19 órakor kezdődik a székesfehérvári Sóstói Stadionban.


Vendégsikert ígér a papírforma

A Pick Szeged látogat Mezőkövesdre az NB I-es kézilabda bajnokság hétvégi játéknapján. Dobóék a tisztes helytállás reményében léphetnek parkettre szombaton délután.

Együttesünk nagyon nehéz találkozóra számíthat a hétvégén, hiszen a bajnokság egyetlen 100%-os csapata látogat városunkba. A tiszaparti gárda kiváló formában van, amit jól mutat, hogy a középmezőny és az alsóház tagjai mellett a legerősebb csapatokkal szemben is kitűnően helytállt. A bronzérmes helyen tanyázó Csurgót 32-20-ra ütötték ki Larholmék, de a világ egyik legjobb csapataként számon tartott MKB-MVM Veszprém is kénytelen volt fejet hajtani a szegediek előtt. A kék-feketék 23-22-re múlták felül a világklasszisokat felvonultató bakonyi sztárgárdát. A 10 forduló után 20 ponttal álló szegediek ellen még a Gyöngyös tartotta magát, miután a hevesiek mindössze 36-30-ra kaptak ki a Pick ellen. A vendégek gólkülönbsége is imponáló: 316 lőtt gól mellett 221-szer vették be a kapujukat az ellenfelek.


Teher nélkül

Kézilabdázóinknak a papírforma alapján aligha lehetnek vérmes reményeik a találkozóval kapcsolatban, legalábbis ami a pontszerzést illeti. Dukicék az eddig lejátszott 11 összecsapásból 8-szor pont nélkül maradtak. Csapatunk 11 mérkőzés után 5 ponttal a tabella 12. helyét foglalja el. Együttesünk emellett a Magyar Kupából is kiesett, miután a Balmazújváros 28-26-ra felülmúlta Molnárékat a hajdúsági városban október 5-én. Csapatunk ezzel együtt remélhetőleg jó játékkal rukkol elő és a lehető legjobban megszorítja majd a bajnoki cím egyik fő várományosát. Hogy ez mire lesz elég, azt nem lehet tudni, mindenesetre érdekes találkozónak ígérkezik a szegediek mezőkövesdi vendégjátéka. Érdemes lesz kilátogatni a Városi Sportcsarnokba, már csak azért is, mert minden bizonnyal pályára lép majd a szegediek mezőkövesdi származású klasszis válogatott beállósa, Zubai Szabolcs.

A Mezőkövesdi KC – Pick Szeged bajnoki összecsapás november 9-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

Kapcsolódó hírek