Ugrás a tartalomhoz

A hajrában dőlt el (videóval)

Mezőkövesd hírei

Videoton FC – Mezőkövesd Zsóry 1-0 (0-0)

Az utolsó percekben kapott góllal szenvedett vereséget városunk felnőtt csapata a listavezető Videoton vendégeként az OTP Bank Ligában.

Az ősz egyik legnehezebb feladata várt felnőtt labdarúgóinkra a 14. forduló nyitómérkőzésén Székesfehérváron november 8-án. A nagy múltú dunántúli együttes kiválóan kezdte a bajnokságot, hiszen az első hat összecsapásból öt győzelem és egy döntetlen volt a csapat mérlege, viszont az elmúlt hetekben hullámvölgybe kerültek a Fejér megyeiek. Jose Gomes csapata a Budapest Honvédtól hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereség után a sereghajtó Kaposvár otthonában is pont nélkül maradt.
Együttesünk számára is égetően fontos lett volna a győzelem megszerzése, ugyanis Bognárék 11 ponttal a 15. helyen álltak a bajnokságban.


Hazai fölény, távoli lövések

A találkozó első félidejében a várakozásoknak megfelelően a Videoton játszott fölényben és a vendéglátók már a 6. percben helyzetbe kerültek. Nildo varázsolta szépen Nikolics elé a labdát, akinek az ötös sarkáról leadott lövését Horváth nagy bravúrral piszkálta ki a felső sarok elől. Öt minutummal később Stopira beadását csúsztatta kapura Gyurcsó, azonban a támadó kísérletét Horváth könnyedén hárította. A 19. percben előbb Nildo távoli lövését védte a kövesdi hálóőr, majd nem sokkal később Tóth közel 30 méterről megeresztett lövése zúgott el a léc fölött. A játékrész felénél Gyurcsó lőtt kapura mintegy 16 méterről, de a labda elkerülte a kövesdi ketrecet. Egy perccel később ismét Gyurcsó villant meg, akinek a 20 méteres szabadrúgását Horváth szép vetődéssel hárította. Az első mezőkövesdi lehetőségre a 28. minutumig kellett várni, amikor is Balajti célozta meg a fehérvári kaput, azonban a Videoton kapusának nem kellett játékba avatkoznia. Egy perccel később Nildo 20 méteres szabadrúgása suhant el milliméterekkel Horváth kapuja mellett. Jose Gomes együttese az utolsó negyedórában is fölényben futballozott, de gólt szerezniük nem sikerült a szünetig. A legközelebb Nikolics járt a vezetés megszerzéséhez, viszont a 10 méterről leadott lövését Horváth nagy bravúrral kivédte.


Hősies küzdelem

Fordulás után sem változott a játék képe, a hazaiak irányították a mérkőzést, azonban együttesünk fegyelmezetten és önfeláldozóan védekezett. Az 51. percben Nildo szabadrúgása után levágódott a labda, melyet az ötös sarkáról Tarr lőtt el keresztbe a kapu előtt. A következő hazai lehetőségre a félidő feléig kellett várni, ekkor Nildo 16 méteres lövése tévesztett célt. Húsz perccel a mérkőzés vége előtt a csereként beállt Kleinheisler lőtt távolról a bal alsó sarok mellé. Öt perccel később a Videoton közel került a gólszerzéshez, de Gyurcsó jobb oldali beadása után Zé Luís mintegy nyolc méterről a lécre fejelte a labdát, majd a kipattanót Kovács passzolta gyengén Horváth kezébe. Ezt követően a hazai nyomás egyre jobban fokozódott. A 79. percben Fótyik mentett nagy helyzetben Zé Lúis elől, azonban öt perccel később gólt ünnepelhettek a fehérvári drukkerek. Gyurcsó jobb oldali beadása után Zé Lúis csúsztatta fejjel Kleinheilsler elé a labdát, aki egy higgadt csel után a kapuba lőtt, úgy hogy a labda a menteni igyekvő Fótyik lábáról pattant a bal alsó sarokba. Egy perccel később Kiss beadása után Olasz nagy helyzetben a hazai kapust, Calatayud-ot találta el. Az utolsó percben ismét labdarúgóink előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de Farkas bombaerős távoli lövése a kapufáról vágódott az alapvonalon túlra. Együttesünk hősies küzdelemben pont nélkül maradt a bajnoki cím megszerzésének egyik legnagyobb esélyese otthonában. Balajtiék továbbra is a 15. helyen állnak a tabellán 11 ponttal.


Élcsapatok ellen

Véber György gárdája legközelebb a bajnoki címvédő Győrt látja vendégül a pontvadászatban. A Mezőkövesd Zsóry - Győri ETO FC összecsapás november 23-án, szombaton 20 órakor kezdődik a Városi Stadionban.
A találkozó előtt a Ligakupában is pályára lépnek labdarúgóink. Csapatunk a DVSC-TEVA vendégeként fog pályára lépni Debrecenben november 13-án 13.30-tól.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Videoton FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2500 néző, v.: Erdős
Videoton FC: Calatayud - Mamadu (Kleinheisler, 68.), Tar Zs. (Zé Luis, 54.), Vinicius, Stopira - Vitor Gomes, Sándor (Tóth B., 18.) - Gyurcsó, Kovács, Nildo - Nikolics. Vezetőedző: José Gomes
Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai, Fótyik, Gévay - Hegedűs D. - Kiss M., Farkas B., Pilibaitis (Menougong, 88.), Harsányi (Olasz, 71.) - Balajti (Sigér, a szünetben). Vezetőedző: Véber György
Gólszerző: Kleinheisler (84.)

Kapcsolódó hírek