Ugrás a tartalomhoz

Kigyulladt egy mozdony Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kigyulladt egy tehervonat mozdonya Mezőkövesd és Mezőkeresztes között a nyílt pályán, a Budapest–Miskolc vonalon november 10-én késő délután.

A MÁV Zrt. tájékoztatása alapján vasárnap délután fél négykor egy magánvasút mozdonyának transzformátora kigyulladt. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló Mezőkövesdi Tűzoltóság pár perc alatt kiért az állomásra, és elkezte a hengerelt acélárút szállító vonat mozdonyának oltását. A mentés idejére mindkét vágányt feszültségmentesítették. A vágány, ahol a kiégett mozdony és a tehervonat vesztegelt, este fél 10 után szabadult fel, így a rendes forgalmi rend ezt követően állt vissza az érintett vonalon.
A tűzeset miatt a vonatoknak és az utasoknak több órán át kényszerűen várakozniuk kellett. A legtöbb késést – több mint 3 órát – a Miskolcról Budapest Keleti pályaudvarra 16 óra 28 perckor elindult vonat szenvedte, de a többi IC, valamint sebes- és személyvonat is késett másfél, két, illetve három órát a Budapest – Miskolc vasútvonalon.
A mozdonytűz okát és a keletkezett kárt a Tűzoltóság, mint az oltást irányító és végző hatóság, illetve a mozdony tulajdonosa vizsgálja. 

a fotó: Nyeste István

Kapcsolódó hírek