Ugrás a tartalomhoz

Gólzáporos bravúr a Ligakupában (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

DVSC-TEVA – Mezőkövesd Zsóry 2-4 (0-2)

Nagy sikert értek el labdarúgóink a jó formában lévő Debrecen vendégeként a Ligakupában. Együttesünk a sorozatban eddig 100%-os hajdúsági alakulatot fektette két vállra.

A Ligakupa legnehezebbnek ígérkező találkozója várt Véber György tanítványaira a sorozat 5. fordulójában november 13-án. A Loki az eddig lejátszott négy mérkőzésen kivétel nélkül begyűjtötte a győzelemért járó pontokat, ráadásul Dombiék kiváló 12-1-es gólkülönbséget produkáltak. A szép eredménysornak köszönhetően a debreceniek az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül megnyerték a B csoport küzdelmeit. Kondás Elemér együttese a bajnokságban is remek teljesítményt nyújt, mivel a piros-fehérek 14 forduló után a 2. helyen állnak a tabellán 30 ponttal és hátrányuk mindössze egy pont a listavezető Videoton mögött.
A két csapat kétszer találkozott ebben az évben tétmérkőzésen. A Debrecenben megrendezett bajnoki mérkőzést 1-0-ra, míg a városunkban lebonyolított Ligakupa találkozót 2-0-ra nyerték meg a hajdúságiak.


Kétgólos előny

Az összecsapás elején Bernáthék játszottak fölényben, ennek ellenére Bognár szöglete után a hét elején igazolt Vaskó fejelt nem sokkal a kapu mellé a 7. percben. Két perccel később Seydi hámozta át magát Vaskón, de a támadó rövid alsó sarokba tartó lövését Horváth szép védéssel hárította. Az első negyedóra végén Balajti tüzelt kapura az ötös sarkáról, de Verpecz jól helyezkedett és kivédte a támadó lövését. Egy minutummal később a szögletet követően Verpeczről pattant le a labda, amit a jól helyezkedő Vaskó közelről a hálóba lőtt (0-1). Újabb egy perc elteltével Selim Bouadla szögletét követően Horváth húzta le a labdát, majd azonnal indította a kövesdi akciót. A fellazuló debreceni védők között Bognár ugratta ki Balajtit, aki elől Verpecz csak az utolsó pillanatban tudott tisztázni. A 20. percben Seydi csúsztatta a labdát Slimane Bouadla elé, aki kapásból lőtt, de kevéssel a kapu mellé durrantott. Öt perccel később labdarúgóink megduplázták az előnyüket. Egy gyönyörű akció során Bognár ugratta ki tökéletes ütemben Kisst a jobb szélen, akinek a beadását Harsányi továbbította közelről a debreceni hálóba (0-2). A jó iramú, rendkívül mozgalmas összecsapás 28. percében Seydi alapvonalról beadott labdájára Selim Bouadla érkezett jó ütemben, azonban a lövését Horváth óriási bravúrral a kapufára tolta. Az első félóra végén ismét Selim Bouadla kísérletezett, de Horváth ezúttal is megmentette csapatunkat a góltól. A 35. minutumban egy Volas-Seydi összjátékot követően Seydi lövését újra Horváth hatástalanította. Csapatunk a hajrában kétszer is közel járt a harmadik találat megszerzéséhez. Négy perccel a félidő vége előtt Kiss kapott remek labdát a jobb oldalon, majd miután szépen becsapta Ferenczit, csúnyán a kapu fölé lőtt. A játékrész utolsó percében Bognár 16 méteres lövését vetődve védte Verpecz. A kapusról kipattanó labdát Harsányi a hálóba lőtte, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.


Góleső a második félidőben

A második játékrész igazi kupacsatát hozott. Az 53. minutumban Spitzmüller 18 méteres bombáját Horváth remek vetődéssel mentette szögletre. Egy órányi játék után szépített a hazai alakulat. Selim Bouadla életerős lövése Seydi elé pattant ki Horváthról és a csatár közelről a kapuba terelte a játékszert (1-2). Alig két perccel a debreceni gól után Harsányi kétszer is remek ütemben lépett ki Ludánszki mellett, azonban a csatár próbálkozásait Verpecz megfogta. A 66. percben Slimane Bouadla beadását Seydi előrevetődve emelte kicsivel a felső léc fölé. Két minutummal később Bognár 25 méteres lövése kerülte el kevéssel a hazaiak kapuját. Húsz perccel a lefújás előtt eldőlni látszott a találkozó, amikor is Bognár robogott végig a DVSC térfelén, majd egy higgadt csel után mintegy 15 méterről kilőtte a kapu bal alsó sarkát (1-3). Alig két perccel később Dombi futott el a jobb szélen a beadása után Szalairól jutott át a labda a gólvonalon (2-3). A találat után magára talált a Loki és néhány perc alatt többször is eljutottak a kövesdi kapuig. A 73. percben Slimane Bouadla emelése kerülte el centikkel együttesünk kapuját, míg negyedórával a lefújás előtt ismét Slimane Bouadla került helyzetbe, de éles szögből leadott kísérletét Horváth kivédte. Újabb hét perc elteltével Slimane Bouadla estében lőtt kapura, de Horváthnak nem okozott megoldhatatlan feladatot. A 88. percben végleg eldőlt a három pont sorsa, amikor is Bognár a bal oldalról pazar mozdulattal vette be a hazaiak kapuját (2-4). A ráadásban Melczer ravasz ívelését tornázta ki a léc alól Verpecz, de az eredmény már nem változott a mérkőzés végéig. Együttesünk kiváló játékkal, szép gólokat szerezve verte meg a csoportgyőztest és teljesen megérdemelten gyűjtötte be a győzelemért járó pontokat. Csapatunk közel két hónap elteltével tudott újra győzelmet aratni tétmérkőzésen, miután Szalaiék legutóbb a Kazincbarcika ellen a Magyar Kupában diadalmaskodtak 4-3-ra szeptember 24-én.


Továbbjutó helyen

Labdarúgóink a záró forduló előtt megerősítették helyüket a B csoport második, továbbjutást érő helyén, ugyanis a csoport másik mérkőzésén a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Nyíregyháza Spartacus FC találkozó 0-0-ás végeredménnyel zárult. A DVSC-TEVA 12 ponttal vezeti a tabellát a 7 pontos Mezőkövesd Zsóry, az 5 pontos Nyíregyháza és a 4 egységgel 4. helyen álló Balmazújváros előtt.


A Balmazújváros ellen zárnak

Csapatunk a zárókörben Balmazújvárosba látogat. A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Mezőkövesd Zsóry találkozó november 20-án, szerdán 13 órakor kezdődik a hajdúsági városban. A csoport másik összecsapásán a DVSC-TEVA együttese Nyíregyházán fog vendégeskedni. A mérkőzés november 20-án, szerdán 17 órakor kezdődik a nyíregyházi Sóstói Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ligakupa, B-csoport, 5. forduló
DVSC-TEVA – Mezőkövesd Zsóry 2-4 (0-2)

Debrecen, 900 néző. Játékvezető: Lovas (Albert, Szpisják)
DVSC: Verpecz – Bernáth, Ludánszki, Króner (Szatmári 63.p) , Ferenczi - Dombi (Barna 88.p), Spitzmüller, Se. Bouadla, Sl. Bouadla – Volas (Szécsi M. 46.p), Seydi
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai, Vaskó, Fótyik (Bagi 46.p) - Sigér, Kiss M., Bognár, Pilibaitis (Melczer 51.p) - Balajti, Harsányi (Menougong 71.p)
Gólok: 0-1 Vaskó (17.p), 0-2 Harsányi (25.p), 1-2 Seydi (60.p), 1-3 Bognár (70.p), 2-3 Szalai (öngól, 72.p), 2-4 Bognár (88.p)
Sárga lap: Vaskó (22.), Bagi (65.), Se. Bouadla (80.)

 

1.

     

DVSC-TEVA

 

5

   

4

   

0

   

1

   

14

   

5

   

9

   

12

 

 

 

2.

     

MEZőKÖVESD ZSÓRY FC

 

5

   

2

   

1

   

2

   

9

   

10

   

-1

   

7

 

 

 

3.

     

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

 

5

   

1

   

2

   

2

   

5

   

9

   

-4

   

5

 

 

 

4.

     

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDő

 

5

   

1

   

1

   

3

   

5

   

9

   

-4

   

4

 

 

Kapcsolódó hírek