Ugrás a tartalomhoz

Érkezők: Takács és Velicky

Mezőkövesd hírei

Két éves szerződést kötött a Mezőkövesd Zsóry FC vezetése Takács Péterrel, míg Stanislav Velicky 2014 végéig erősíti labdarúgócsapatunkat.

Takács Péter

Együttesünk első téli érkezője a Diósgyőrből közös megegyezéssel távozó 23 esztendős védekező középpályás, aki tagja volt a 2009-es egyiptomi vb-n bronzérmet szerző magyar U20-as válogatottnak. A játékos fiatal kora ellenére rutinos labdarúgónak számít, hiszen eddigi pályafutása során több mint száz bajnoki mérkőzésen lépett pályára a magyar első osztályban. A középpályás elsősorban a védekezésben segítheti együttesünket, de az ellenfél kapuja előtt sem jön zavarba, amit ékesen bizonyít, hogy hét gólt szerzett a bajnoki összecsapásokon.


Együtt dolgozott Véberrel

A diósgyőri nevelésű játékos, a miskolci gárda mellett a Sándor Károly Akadémián pallérozódott, majd 2008-ban igazolt vissza a borsodi együtteshez. A 2010-2011-es szezont a Lombard Pápa csapatánál töltötte, ahol Véber Györggyel dolgozhatott együtt. A fiatal labdarúgó alapembernek számított a dunántúli gárdánál, ahol 23 mérkőzésen kapott bizalmat és ezeken négy találatot jegyzett.
A következő két esztendőt ismét nevelőegyesületénél, a DVTK csapatánál töltötte. Takács a 2011-2012-es évben 6 bajnoki találkozó jutott szóhoz, viszont a tavalyi esztendőben összesen 23 alkalommal vetették be a bajnokságban. Az őszi szezon elején Tomislav Sivic irányítása alatt is rendszeresen játszott, így ősszel összesen 7 mérkőzésen léphetett pályára a pontvadászatban. A középpályás január elején bontott szerződést közös megegyezéssel a Diósgyőrrel.
Takács Péter a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-vel kötött megállapodás értelmében két évig, 2015. december 31-ig erősíti együttesünket.


Stanislav Velicky

Stanislav Velicky 1981. 04. 16-án született és Véber György vezetőedző védőként, illetve védekező középpályásként számíthat rá. A rutinos labdarúgó pályafutásának jelentős részét szlovák első osztályú csapatokban töltötte. Velicky játszott többek között a Senica, a Banska Bystrica, valamint az Artmedia Petrzalka együttesében, de az osztrák élvonalban szereplő Mattersburg, valamint a lengyel Wodzislaw csapatában is megfordult. A kiváló felépítésű focista legutóbb a Dunaszerdahely együttesét erősítette.
Stanislav Velicky 2014. december 31-ig kötött szerződést a Mezőkövesd Zsóry FC Kft-vel.

Kapcsolódó hírek