Ugrás a tartalomhoz

Visszavágott a Kecskemét (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano
0-1 (0-0)


Pont nélkül maradt városunk felnőtt csapata a bajnokság tavaszi nyitófordulójában. Labdarúgóink a közvetlen rivális Bács-Kiskun megyei gárdától szenvedtek vereséget Mezőkövesden.

Az OTP Bank Liga 18. játéknapján a 21 ponttal 11. helyen álló Kecskemétet látták vendégül Véber György tanítványai. Együttesünk mindössze három egységgel gyűjtött kevesebbet a lila-fehérektől, így igazi hatpontos rangadó várt a két csapatra március 1-jén. Bognárék jó hangulatban várhatták a mérkőzést, ugyanis a DVTK elleni 3-1-es Ligakupa sikerrel hangoltak a bajnoki találkozóra, ráadásul a két csapat őszi összecsapása 6-2-es kövesdi győzelemmel zárult. A találkozó a kétszeres olimpiai bajnok Novák Dezső tiszteletére egy perces gyászszünettel kezdődött.


Kevés helyzet

A kezdősípszó elhangzása után puhatolózó játékkal indult a 90 perc. Az első lehetőséget a 9. percben jegyezhettük fel, miután egy Melczer-Takács összjáték végén a Diósgyőrből igazolt középpályás durrantott a kapu fölé. Ezt követően is jobbára a két 16-os között pattogott a labda, a csapatok fegyelmezetten és zártan védekeztek, a kapukra nem jelentettek veszélyt. Labdarúgóink a játékrész derekától bátrabban játszottak és enyhe mezőnyfölényben futballoztak. Az első félóra végén Bognár átadását követően Harsányi lőtt kapura mintegy 14 méterről, de a kísérlete elkerülte a vendég ketrecet. Öt perccel később ismét Harsányi kapott remek átadást Bognártól, viszont a látogatók hálóőrének, Polekszicsnek ezúttal sem kellett közbeavatkoznia. Újabb két minutum elteltével Takács 22 méteres szabadrúgása zúgott el a felső léc fölött. A félidő utolsó pillanataiban óriási lehetőséghez jutottak a lila-fehérek. Egy remek kecskeméti akció végén Balázs lépett ki lesgyanús körülmények között a 16-os előterében. A támadó szépen tolta meg a labdát a kivetődő Horváth mellett, akinek a szorításában a kecskeméti támadó a földre huppant, mire a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est maga a sértett végezte el, azonban a lövését Horváth szép vetődéssel kiütötte a gólvonal elől.


Hazai fölény, vendég gól

Fordulás után együttesünk azonnal magához ragadta a kezdeményezést, így megélénkült a játék. Egy kövesdi sarokrúgást követően Fótyik bólintott a kapufára az 50. percben, majd öt minutummal később Harsányi is fejjel veszélyeztetett, de a labda az oldalhálóban kötött ki. Egy órányi játék után Balajti baloldali beadását Rajczi továbbította közelről kapura, azonban a kövesdi támadó lövése Polekszics érintésével a kapufán csattant. A játékrész felénél Balajti „osztott ki” egy jó passzt Takácsnak, aki kecsegtető helyzetben csúnyán a kecskeméti kapu mellé trafált. A 69. percben mindkét oldalon kialakult egy-egy nagy gólszerzési lehetőség; előbb Horváth védett bravúrosan, miután Szécsi veszélyes lövését ujjheggyel kihalászta a léc alól, majd a túloldalon Harsányi előtt adódott helyzet, azonban a 14 méteres próbálkozása elzúgott a felső sarok mellett. Két perccel később a vendégek megszerezték a vezetést. Egy formás akció végén Mamadou elé került a labda, aki miután lerázta magáról Szalait a kifutó Horváth mellett elegánsan a kapu közepébe helyezett. A mérkőzés vége előtt öt perccel Balázs eldönthette volna a három pont sorsát, viszont közelről a léc fölé durrantott. A hosszabbítás pillanataiban még Menougung előtt adódott egy lehetőség az egyenlítésre, de a védők felszabadítottak az utolsó pillanatban, így a lefújás után a kecskeméti együttes játékosai és drukkerei ünnepelhettek.
Együttesünk a vereség miatt egy hellyel hátrébb csúszott a tabellán. Szalaiék 18 forduló után a 13. helyen állnak a bajnokságban 18 ponttal.


Két meccs négy nap alatt

Véber György tanítványai négy nap alatt két tétmérkőzésen lépnek pályára ezen a héten. Melczerék elsőként a DVTK csapatához látogatnak Miskolcra, ahol a Ligakupa visszavágóját rendezik meg március 4-én, kedden 17 órától. A pontvadászat következő találkozóját Pápán játsszák le labdarúgóink. A Lombard Pápa – Mezőkövesd Zsóry összecsapást március 7-én, pénteken 19 órától rendezik meg a dunántúli városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry FC - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 2000 néző, játékvezető.: Iványi
Mezőkövesd: Horváth T. - Hegedűs CS. (Menougong, 74.p), Szalai V., Vermes (Gévay 46.p), Fótyik - Velicky - Bognár, Takács, Melczer (Balajti, 57.p) - Rajczi, Harsányi. Vezetőedző: Véber György
Kecskemét: Poleksic - Forró, Póti, Karan, Varga - Gréczi G. (Mamadou, 63.p), Patvaros, Szalai D. (Pekár, 60.), Eninful, Szécsi (Pavicevic, 77.p) - Balázs Zs. Vezetőedző: Bekő Balázs
Gól: Mamadou (71.p)


A bajnokság állása:

 


Mcs Gy D V Gól +/- Pont
1 DVSC-Teva 18 11 5 2 42 : 20 22 38
2 Videoton FC 18 10 4 4 34 : 16 18 34
3 Győri ETO 18 8 7 3 28 : 20 8 31
4 DVTK 18 7 8 3 30 : 22 8 29
5 Haladás 18 7 7 4 27 : 21 6 28
6 Ferencváros 18 8 4 6 28 : 27 1 28
7 Budapest Honvéd 18 7 5 6 26 : 23 3 26
8 PMFC-Matias 18 7 5 6 28 : 28 0 26
9 Lombard Pápa Termál 18 7 3 8 22 : 25 -3 24
10 Kecskeméti TE 18 6 6 6 MEZŐKÖVESDI MÉDIA
NONPROFIT KFT.

Kapcsolódó hírek