Ugrás a tartalomhoz

Egy lépéssel közelebb a célhoz

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 27-22 (14-11)

Nagy lépést tett a bennmaradás felé a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata az alsóházi rájátszás nyitófordulójában. Skaliczki László tanítványai a Cegléd együttesét fektették két vállra hazai környezetben.

Az NB I-es kézilabda bajnokság legfontosabb szakaszához érkeztek a 7.-12. helyen végző csapatok, ugyanis megkezdődött a harc kiesés elkerüléséért. Csapatunk elsőként a rájátszást legtöbb ponttal megkezdő Pest megyei gárdát látta vendégül hazai pályán március 22-én. A két együttes egymás elleni mérlege a látogatók számára volt kedvezőbb, ugyanis Perisicsék oda-vissza legyőzték az MKC-t az alapszakaszban, de kézilabdázóink a játék minden elemében sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, így küzdelmes és kiélezett mérkőzésre nyílt kilátás.


Jó hazai kezdés

Az MKC villámrajtot vett az összecsapás elején. Kézilabdázóink a sípszó után azonnal nekiestek a kissé álmosan kezdő Bíróéknak, akik a 7. percben Trivkovics találata után már 4-1-es hátrányban voltak. Az MKC a folytatásban is lendületesen játszott és Benisék a feljavuló vendégekkel szemben magabiztosan őrizték a találkozó elején megszerzett előnyüket. Együttesünk a 11. minutumban 6-2-re, míg 7 perccel később Dukic átlövés gólja után 9-5-re vezetett. Jelentős változás ezután sem következett be a játék menetébe, ellenben a ceglédiek 12-8 után háromszor is bevették a remek formában védő Kovács kapuját, miközben Skaliczki László időt is kért. A taktikai megbeszélés eredményesnek bizonyult, mivel az első játékrészt két hazai találat zárta, így az MKC háromgólos fórral várhatta a második félidőt.


Nagy küzdelem, piros lapok

Fordulás után állandósult a két-három gólos különbség, a vendégek nem tudtak közelebb férkőzni Grünfelderékhez, viszont húsz perccel a találkozó vége előtt mindössze egyetlen találatra olvadt az MKC előnye. Emellett Trivkovics megkapta a harmadik kétperces büntetését, így a kövesdi beállós számára véget ért a mérkőzés. Csapatunk a nehézségek ellenére gyorsan talpra állt, mivel a kiváló védekezés, valamint Kovács bravúrjai mellett elől gólerősen játszottak, ennek eredményeként Benis hétméteresből szerzett találata után 23-18-ra nőtt az MKC előnye a 48. percben. A záró 10 perc kezdetén a ceglédiek hadra fogható játékosainak létszáma is csökkent, mert Trivkovics után Antal is piros lapot kapott a mérkőzésen. Ezt követően a látogatók önbizalma megcsappant, az MKC pedig öt perccel a lefújás előtt 25-19-re meglépett és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A kövesdi örömünnepet Pavlovics végleges kiállítása sem árnyékolta be, a horvát átlövő az utolsó minutumban szedte össze a harmadik kiállítását. Csapatunk a játék képe alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott a főként támadásban sokat hibázó Cegléd ellen.


Közel a cél

Együttesünk győzelmével teljesen nyílttá tette a 7. helyért folyó küzdelmet, ugyanis a 7., valamint 8. helyen álló Orosháza egyaránt 14-14 ponttal áll a tabellán. Az MKC 13 egységgel jelenleg a 9. helyet foglalja el, a Vác pedig 12 egységet szerzett. A kieső helyeken tanyázó PLER, illetve Győr 7 és 6 ponttal várhatja a következő fordulót, ugyanis a legrosszabb helyzetben lévő csapatok közül a PLER Orosházán, míg a Győr saját közönsége előtt maradt pont nélkül a Vác ellen.


Vácra mennek Dobóék

Csapatunk legközelebb éppen a 10. helyen tanyázó Vác csapatához látogat március 28-án, pénteken. Az összecsapás 18 órakor kezdődik a dunaparti városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Ceglédi KKSE 27–22 (14–11)
Mezőkövesd, 500 néző. Vezette: Bonifert, Oláh
MEZőKÖVESD: KOVÁCS J. – Bakos 3, BENIS 7 (3), Trivkovics 2, Radnics 1, Dobó 3, Szepesi. Csere: Kiss O. (k), Grünfelder 1, Dukics 1, Molnár F. 1, CSUZICS 7, Pavlovics, Tóth B. 1. Edző: Skaliczki László
CEGLÉD: Bősz – Endrédi, PERISICS 9 (2), Antal Sz. 1, Bíró 3, TAKÁCS B. 4, Lászlai 3. Csere: Lakos (k), Varga P., Tóth N. 1, Dengi, Hódi, Benke, Vujovics, Csőke, Lepsényi 1. Edző: Kökény István
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2
Kiállítások: 16, ill. 16 perc
Kizárás: Trivkovics, Pavlovics, ill. Antal (mindhárom három kétperces)

Kapcsolódó hírek