Ugrás a tartalomhoz

Harmincöt mázsa hulladék (videóval)

Mezőkövesd hírei

Szemétgyűjtést szervezett a mezőkövesdi Matyó Agrártermelő Zrt. Vadásztársasága. A szervezet tagjai a város északi külterületén tisztították meg a környezetet az eldobált hulladéktól március 29-én.

Az illegális szemétlerakás országos szinten komoly problémát jelent. A települések külterületein felelőtlenül elhelyezett hulladék a tájkép csúfításán túl, erősen szennyező hatást fejt ki élőhelyünkre és környezetünkre. A mezőkövesdi vadásztársaság az elmúlt évhez hasonlóan szemétgyűjtést szervezett. „Az akció keretében három területen gyűjtöttük össze a szemetet. A mezőkövesdi Hoór-Völgye víztározó fölött található fás rész, valamint a víztározó leeresztő csatornája mellett, a Szomolyai úti egykori bánya területéről és környezetéből szedtük fel a hulladékot.” – emelte ki Sebe Imre, a vadásztársaság tagja.

TÖRMELÉKTőL A HÁZTARTÁSI CIKKEKIG A szervezet tagjai a nemes kezdeményezésnek köszönhetően fél nap alatt mintegy 35 mázsa hulladéktól tisztították meg városunk külterületét. A matyó vadászok a takarítás során a legkülönfélébb hulladékokkal találkoztak az építési törmelékektől kezdve az elhasznált gumiabroncsokon, a tv készülékeken, a szétszedett elektromos berendezéseken, valamint összetört ablakokon át a háztartási és műszaki cikkekig bezárólag.
A vadásztársaság tagjai a példamutató akcióval időt, illetve energiát nem sajnálva azért dolgoztak, hogy városunk környezete, továbbá a különböző vadon élő állatok élőhelye mentesüljön a felelőtlen emberek által kidobott hulladéktól. A lakóhely és a környezet tisztán tartása alapvető és közös feladatunk. Egy pillanatra sem szabad elfelednünk, hogy óvnunk, védenünk és vigyáznunk kell földünk természeti kincseire, hiszen úgy kell átadnunk gyermekeinknek, ahogy azt szüleinktől és nagyszüleinktől kaptuk!

LAKOSSÁGI BEJELENTÉS
Abban az esetben, ha Mezőkövesden, vagy a város külterületén illegális szemetelést, hulladékelhelyezést észlelnek, bejelentést tehetnek a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal B épületében található Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodán. Ha ilyen esetet tapasztalnak lehetőleg jegyezzék meg a gépjármű típusát, rendszámát, vagy különleges ismertetőjelét az eredményes intézkedés érdekében. A bejelentést személyesen a Mátyás király út 112. alatt, telefonon a 49/ 511-511-es számon, vagy a vufo@mezokovesd.hu e-mail címen tehetik meg. A Városüzemeltetési Iroda közvetlen telefonszámait megtalálhatják városunk honlapján, a mezokovesd.hu önkormányzat aloldalán.

Kapcsolódó hírek