Ugrás a tartalomhoz

Példaértékű összefogás eredményeként megtalálásra került a nagy erőkkel keresett idős hölgy

Mezőkövesd hírei

Május 20-án a délutáni órákban segélyhívás érkezett a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, mely szerint a bejelentő 63 éves édesanyja reggel 07.00-08.00 óra közötti időpontban eltűnt csincsei otthonából, azóta nem látta senki, a rokonság keresése is eredménytelen volt.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság adatgyűjtést követően megállapította, hogy az idős hölgy Csincséről Mezőkövesdre vonattal érkezett, azonban a további útja ismeretlen. Az eltűnt személy Alzheimer-kórban szenved, szellemileg zavart állapotú ezért, s idős korára való tekintettel a rendőrkapitányság személykörözést adott ki felkutatása érdekében, s ezzel egy időben a környező települések helyi médiái is sugározták az eltűnés tényét, közzétéve a hölgy fotóját. A nyomozók megkeresték a kórházakat, mentőállomásokat, majd a Készenléti Rendőrségtől kértek helikopteres segítséget. A helikopteres keresés több 1000 hektáros terület átvizsgálása, és az ezzel egy időben történő földi keresést követően egyértelműen meghatározásra került a kutatás további irányvonala. Az erőfeszítéseket siker koronázta, 22-én délután Budapest közigazgatási területén megtalálásra került a néni, aki koszosan, gyenge állapotban de sértetlenül megúszta a „kalandot”.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság köszönetét fejezi ki a keresésben résztvevő társszerveknek. A példaértékű összefogást jelképezi, hogy a Mezőkövesdi Sport Kft. a kapitányság kérésére NBI-es labdarúgó csapatának edzését félbeszakítva lehetővé tette a keresésben résztvevő helikopter le-és felszállását.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)

Kapcsolódó hírek